StarCommander, XE1541-kaapeli ja tied...

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2003 » Viestit 09/2003 asti » StarCommander, XE1541-kaapeli ja tiedonsiirto « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Markus
Keskiviikkona, 16. heinäkuuta, 2003 - klo 12.03:   
Tarkoituksena olisi siirtää C64:n lerpuilta filejä PC:lle emulaattorikäyttöön XE1541-kaapelin välityksellä StarCommander-ohjelmalla, mutta ei onnistu... Käyttis PC:ssä on WinXP Home Edition. Kaikki asiaan liittyvät ohjelmat tuntuvat jumiutuvan viimeistään siinä vaiheessa, kun painaa returnia. SCSETUP.exe:ssä kun on asetukset laittanut (eikä ole erehtynyt painamaan kertaakaan returnia) ja poistuu ohjelmasta, niin tulee "ikkuna", jossa kysytään, että haluaako tallettaa muutokset. Tässä vaiheessa homma jumiutuu aina. Enpä ole vielä saanut luettua ainoatakaan lerppua...

Olen kokeillut versiolla 0.83.11 beta ja sitä edellisellä versiolla, mutta sama juttu...

Pitäisikö näiden DOS-ohjemlien toimia WinXP:ssä? Kaapissa olisi vanha PC, pitäisiköhän formatoida sen kovalevy ja asentaa levykkeiltä MS-DOS...

 

Joanna
Keskiviikkona, 16. heinäkuuta, 2003 - klo 14.34:   
Yleensä ottaen mikään joka hakkaa rautaa ei toimi NT4.ssa ja sen jälkeläisissä (kuten WIn2k ja XP) koska niissä IO-alue on suojattu käyttäjätason ohjelmilta. W95 perillisineen on tuossa(kin) asiassa turvattomampi, joten jos on pakko käuttää jotain Dos-ohjelmaa niin kannatta ennemmin yrittää niiden kanssa.

 

Markus
Keskiviikkona, 16. heinäkuuta, 2003 - klo 17.19:   
Näyttää siltä, että PC2Amiga-paketin PC puolen tarvittavat softat eivät myöskään toimi XP:ssä. Täytyneekö tässä nyt sitten tuo tiedostojen siirto PC:ltä Amigalle ja päinvastoin hoitaa terminaaliohjelmalla, jos nollamodeemikaapelia pitkin siirtelen... Vai onko olemassa jokin PC2Amiga-softaa vastaava viritys, missä PC puolella softat olisivat Windows-ohjelmia? Mitä softia te muut käytätte nollamodeemikaapeliyhteydessä?

Harmin paikka tämä StarCommander-juttu kyllä. Saisi Joe Foster tehdä Windows-versiot softistaan. Jos saan jotenkin tuon vanhan PC:n toimimaan, niin täytynee sitten sitä käyttää tähän hommaan... Kiinnostaa nähdä, millaisia ohjelmia sitä tuli joskus 12-13-vuotiaana tehtyä. :)

 

Rebb
Keskiviikkona, 16. heinäkuuta, 2003 - klo 17.45:   
Tai kaivat jostain Dossin boottilevyn. Pitäisi StarCommanderin toimia, ilman sen kummempia kilkkeitä.

 

Markus
Keskiviikkona, 16. heinäkuuta, 2003 - klo 18.23:   
Ah niin, niinhän se käy, ei sentään tarvi koko MS-DOSsia toiselle koneelle asentaa. Kas kun en tullut tuota ajatelleeksi (pitäisiköhän tässä huolestua :) ). Taitaa nämä yli 30:n asteen helteet ja muu stessi sumentaa aivojani. :)

 

Joanna
Keskiviikkona, 16. heinäkuuta, 2003 - klo 18.46:   
Tosin sitten kannattaa katsoa minkälaiisia partitioita levuiltä löytyy.. jostan Msdossista ei juurikaan NTFS:lle tme kirjoitella. Tai no, onnan korput tietty keksitty ja yhdelle semmoiselle mahtuu useamman 1541 levyn sisältö imagena.

 

Markus
Tiistaina, 22. heinäkuuta, 2003 - klo 0.29:   
Joop, MS-DOS-boottilevyltlä käsin StarCommander toimii. Näköjään sitä joskus kauan sitten C64:llä oli jotain tasohyppelypeliä tehnyt. :)

 

Markus
Tiistaina, 22. heinäkuuta, 2003 - klo 0.34:   
Ohjelmien editointi vain on hieman hankalaa Basic-promtista käsin, kun on tottunut kunnon tekstieditoreihin.

 

JPQ
Tiistaina, 22. heinäkuuta, 2003 - klo 8.13:   
Markus: no sanotaan nyt suoraan lohdutuksen sana jos C64:sen editorista puhut niin Sinclair Spectrum editori on vieläkin pahempi mutta toisaalta MSX editori saattoi olla Commodore64 editoria parempi en tarkkaan ottaen tiedä.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: