Spämmiä Microsoftilta?

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2003 » Viestit 06/2003 asti » Spämmiä Microsoftilta? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Seppo
Tiistaina, 20. toukokuuta, 2003 - klo 0.43:   
Onkos kukaan muu täällä joutunut Mikkisoftan spämmikohteeksi? Jostain syystä ko lafkan support mailaa Amigalleni security patcheja sun muita updateja, jotka sitten koettaa ilmeisesti ajaa itseään ja epäonnistuessaan tukkivat yhteyden Soneran mailiboksiin. Ainoa tapa korjata tilanne ja ohittaa ko maili on käydä webin kautta käsin tuhoamassa se Soneran koneelta :(

Mahdollista tosin on että kyseessä on jokin Mikkisoftaksi tekeytyvä taho joka koettaa lähettää Windows-virusta Amigalle, mutta en ole tarkistanut viestien sisältöä vaan antanut delete-näppäimen laulaa.

Vai onko tämä normaali Mikkisoftan tapa yrittää päivittää käyttäjän konetta vaivihkaa?

 

JPQ
Tiistaina, 20. toukokuuta, 2003 - klo 4.07:   
No mulla ei ole itsestään ajoa mutta muka microsoftin yhteistyö kumppanilta olevia maileja on. Jossa on myös maili viirus.
Mielenkiintoinen ilmiö linkin näyttää olevan ihan Microsoftin sivulle ja kuulemma tukkivat tietoturva aukkoja muistaakseni.
Mulla tulee kait Mbnetin tai Myrealboxin osoitteeseen noita.

 

Thoriel
Tiistaina, 20. toukokuuta, 2003 - klo 7.19:   
Seppo: Kai olet katsonut viestin headereista, mistä viesti oikeasti tulee? Lähettäjän nimenähän voi olla vaikka Mikki Hiiri, sillä From-kenttään voi kirjoittaa mitä tahansa.

Esimerkiksi SpamCop.netissä voi käydä raportoimassa satunnaisia spammeja tai vain katsomassa, mistä viesti oikeasti on tullut. Palvelu on ilmainen, tarvitset vain toimivan sähköpostiosoitteen. Rekisteröintiä varten voit tehdä vaikka pelkästään tuohon käyttöön email-osoitteen jossain ilmaispalvelussa, jos et halua käyttää varsinaista osoitettasi.

Kun tili on aktivoitu, raportointi onnistuu pasteamalla täydellinen viesti headereineen spamcopin raportointikenttään ja klikkaamalla "Process spam". Jos on kiinnostunut tarkemmista tiedoista (miten SpamCop käsittelee viestin), voi laittaa rastin kohtaan "Show technical details".

Myös SpamAssassinia on kehuttu, mutta siitä on vain Unix/Linux-versio. Kikkailemalla sen saa kyllä toimimaan uudemmissa Windowseissakin, mutta se menee jo propellihattutemppujen puolelle.

 

Jon
Tiistaina, 20. toukokuuta, 2003 - klo 10.49:   
Tuskin ne MS:ltä tulee. Itsekin olen saanut joitankin viestejä liitetiedostoineen ja heittänyt ne nulliin samaan tien.

 

Jupp3
Tiistaina, 20. toukokuuta, 2003 - klo 11.38:   
From: support@microsoft.com
Subject: Re: My application
Date: Mon, 19 May 2003 21:04:45 +0200

Message:
All information is in the attached file.

Attachment:
none

Käsittääkseni kyseessä on Sobig.B -niminen virus, infoa osoitteessa
http://www.f-secure.com/sobig/
(Jostain syystä itselleni ei tullut attachmenttia, ei sillä, että haittaisi... Kauheaa bloatwarea nuo Windows-virukset nykyään, täyttävät postilaatikkoa ikävästi)

Tulihan minulle kerran (ilmeisesti) virus FSecuren e-mail osoitteellakin :)

Sen olen huomannut, että melko moni virus löytää tiensä sähköpostiini sen takia, että osoitteeni on HVSC:n Bug hunters-listalla (moinen lista on tullut liitteenä viruksen kera useamman kuin kerran)

 

Seppo
Tiistaina, 20. toukokuuta, 2003 - klo 12.02:   
Thoriel: En ole katsellut tarkemmin, tapanani kun on tuhota kaikki epäilyttävä maili sitä aukomatta :)

Kyllä minäkin aloin jo eka viestien jälkeen epäillä että kyseessä on joku virus tai vastaava, mutta vuosien varrella Micro$oftia kohtaan syntynyt epäluulo nosti päätään - siltä firmalta kun voi odottaa mitä tahansa... :)

 

zipper
Tiistaina, 20. toukokuuta, 2003 - klo 13.54:   
Joo, melkein päivittäin on Amigaan tunkemassa n.220k Sobig "security update". Vaikka se on kai yli vuoden vanha, sitä on alkanut liikkua taas viime kuukausien aikana yllättävän paljon.

 

Thoriel
Tiistaina, 20. toukokuuta, 2003 - klo 17.33:   
Juu, Palyh eli Mankx eli Sobig.B. Mato matala.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: