Commodore 64 luovissa käsissä

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2003 » Viestit 06/2003 asti » Commodore 64 luovissa käsissä « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Markus
Sunnuntaina, 4. toukokuuta, 2003 - klo 15.13:   
http://www.mini-itx.com/projects/c64/

http://www.mini-itx.com/projects/sx64/

Nuo jutut, missä joku kysyy Commodore SX-64:stä, että mikä tuo on, saavat minut tuntemaan itseni vanhalta, alle 3-kymppisenä...

"He wasn't kidding! This thing was an OLD laptop! The Commodore SX-64, the first portable color computer in the world."

 

JPQ
Sunnuntaina, 4. toukokuuta, 2003 - klo 17.34:   
Markus: Sairaita viritelmiä selvää pyhäin häväistystä. Vaikka myönnän että tuo SX64 projekti olikin noista silti mielenkiintoisempi.
PS. En omista vain C64:sta tai SX64:sta. Mutta CommodoreOnen voisi joskus ehkä ostaakkin jos ohjelmointi osoittautuu mukavaksi rautahan on siinä mielenkiintoinen.
PPS. Miksei vai onko jo mutta linkki puuttuu tähän Commodore64 MicroATX/ATX torniin ? on tuokin kumma ajautus mutta tulipa mieleen ja idean käyttö oikeudet voit ostaa 1600eurolla.:(

 

Markus
Sunnuntaina, 4. toukokuuta, 2003 - klo 18.05:   
Itseäni mietityttää CommodoreOnen C64-yhteensopivuus. Siinä nimittäin on myös tämä seikka, että kaikki pelit ja demot eivät toimi liittyen ajoitusseikkoihin. Tosin ei CommodoreOnea kannatta pelkäksi kalliiksi C64-emulaattoriksi ostaakkaan. Hyvässä lykyssä CommodoreOnesta tulee uusi legendaarinen demokone, siis konealusta jolle koodataan (paljon) demoja. Muullaista tulevaisuutta en oikein osaa koneelle nähdä. Vanhassa A4000:ssanikin on enemmän prosessoritehoa, kuin CommodoreOnessa...

Jotta konetta viitsii enemmän käyttää, on sille kyllä pakko saada graafinen käyttis. Ei oikein jaksais alkaa kirjoittelemaan Basic-tulkissa Load"kevli peli",12. Muistaakseni tuo laitenumero 12 on kiintolevy. Kai se Wings on hankittava. Tosin on tuossa Basic-käyttöliittymässä jotain kiehtovaa... Taitaa nostalgia puhua...

Saksassahan muuten huomenna 5.5. CommodoreOne tulee myyntiin. 9.5. muualla Euroopassa (näin virallisen C1-sivun mukaan). Ekat boardit ovat tosin developer boarderja. Jotta koneella pääsee ajamaan C64-softia on odotettava, että 6502-moduuli on saatavilla.

 

Markus
Sunnuntaina, 4. toukokuuta, 2003 - klo 18.09:   
Lisäystä yllä olevaan...

Tuolla virallisella sivulla sanottiin: "If you want to run C64 games and demos cycle-accurate, wait until the 6502 module is available." Eli tarkoittaako tämä, että tuolla moduulilla ei olisi tuota yllä mainitsemaani ajoitusongelmaa (CommodoreOne-listalta luin tuosta ongelmasta)?

 

Markus
Sunnuntaina, 4. toukokuuta, 2003 - klo 18.14:   
Aarrgghh... Kun saisi kerralla kaikki oikein... Siis jos nyt oikein ymmärsin, niin tuolla huomenna julkaistavalla CommodoreOnella voi kyllä ajaa C64:n softia ilman 6502-moduuliakin, mutta ei cycle accuratesti.

 

JPQ
Sunnuntaina, 4. toukokuuta, 2003 - klo 18.32:   
Sellainen juttu että minua tuo CommodoreOne kiinnostaa lähinnä uutena koneena Kuusnelosteluuni riittää laina C64:set ja Tuo kivikautinen Frodo.

 

tomppa
Maanantaina, 5. toukokuuta, 2003 - klo 10.24:   
BTW: Joskus on käynyt mielessä miten luonnistuisi A1200:n nakkaaminen jonkin vanhemman pc raahattavan sisuksiin. Sellainen olisi vallan näppärä viritys, käytännössä tiedä sitten, itse kun en tiedä miten päin kolvia pidetään. Liekö kukaan toteuttanut?

 

tnt
Maanantaina, 5. toukokuuta, 2003 - klo 16.53:   
Tomppa: Onkelma lienee lähinnä näyttö. Tarvii sovittaa läppärivainaaseen tft-näyttö tai kolvata orginaali näyttö amyn perään. Molemmat kuullostaa lievästi utopistiselta. Kolvi kyllä pysyy kourassa vaan ei kytkentäkaaviot noissa määrin.

 

Rebb
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 12.24:   
Vai luovissa käsissä? :) Aika raiskausta tämä on.
Jos haluaa nähdä c64 luovissa käsissä, etsikää käsiinne Byterapersin - Follow the sign 3.

 

JPQ
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 13.34:   
Rebb: no jos tuo on mitä luulen eli lyhyesti demo niin olemme samaa mieltä.
PS. Hirveetä kidutusta noi modaukset ja vielä noin päin tuo olisi ihan ok tuo C64 MicroATX/ATX torniin projekti.

 

Markus
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 14.45:   
JPQ: Sairaita viritelmiä ja kidutusta. Minä luulin, että tässä on kyse tietokoneesta.

 

JPQ
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 14.47:   
Markus: no C64 on tietokone joka mulle käytännössä pyhä ja niin kauan kun se toimii se pitää pitää kotelossaan eikä ottaa sieltä pois ja toiseksi sitten kun lakkaa kotelosta saa varaosan.
PS. Eli näitä viritelmiä en itse ymmärrä.

 

Markus
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 15.03:   
JPQ: Tuo k:lla alkava sana erityisesti menee tässä minusta pahasti uudelleenmääritellyksi. Kun todella tietää, mitä oikea kidutus on, niin tuntuu jotenkin *mikä nyt onkaan sopiva ilmaisu tähän*, kun sanaa käytetään tilanteessa, missä elottomalle tietokoneelle tehdään käsittelyä.

 

Markus
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 15.09:   
Hain muuten tuon Tavunraiskaajien demon, mutta CCS64-emulaattorissa äänet eivät kuulu. (Oletan, että demossa on musiikki.)

 

JPQ
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 15.19:   
Markus: joo sellainen juttu että olet periaateessa oikeassa mutta minä sitä sitten voisi pitää. Ja minun tunteista puhunkin enkä siitä mitä kone tuntee.
PS. Minäkin tiedän mitä kidutus on.

 

Rebb
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 16.03:   
Markus: Ainakin vicellä toimii. Musiikki on vielä tuon demon ns. parasta antia :) Kannattaa pitää true drive emulation päällä.

 

mkl
Lauantaina, 10. toukokuuta, 2003 - klo 1.23:   
Olisiko mielestänne pyhäinhäväistystä laittaa CommodoreOne emolevy kuusnelosen kuoriin?Oletetaan tässä että se mahtuisi.
Onko julmaa laittaa kuusnelosen sisään esim 3.5"-korputinta? Teetän 10 kpl satsin 1581-kloonin piirilevyjä. Sen lisäksi hyllystä löytyy läptopin kevyt ja ohut 3.5"-korppukoneisto.

Allekirjoittaneella on rikkinäisen 1541-levarin kotelo, johon tulee CD-ROM ja korppuasema, mutta en ole päättänyt tuleeko siihen pyhäinhävaistys mini-itx vai jotain muuta.

 

mkl
Lauantaina, 10. toukokuuta, 2003 - klo 1.29:   
Mielessä on käynyt laittaa esim Compaq LTE 5000:sen sisuksiin Hardware-Amiga. Mutta taitaa olla turhan työlästä alkaa suunnittelemaan korttia. Ajattelin 4-kerrospiirilevyä, johon tulisi ColdFire-prossu, konfiguroitava FPGA, sekä liitin modulille, joka sisältää AIDOT amigan piirit Agnus, Denise ja Paula. Tuollaista modulia voisi muuten käyttää apuna, jos alkaa korvaamaan originaaleja custom-piirejä HDL-koodilla... Periaatteessa mahdollista
toteuttaa mutta iltapuhdetta riittäisi valovuosiksi eteenpäin.

 

JPQ
Lauantaina, 10. toukokuuta, 2003 - klo 2.40:   
mkl: no kuten sanoin jos alkup. kone on hajonnut niin ei muuten en vielä ota kantaa kun en tuotetta ole testannut. Ja minusta jokainen jos haluaa tehdä "pyhäin häväistyksen" koska eihän kaikki Commodore64:seen usko. Jos siihen ei usko ei voi pyhäin häväistystäkään tehdä.
PS. Tee oman tuntoisi mukaan.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: