Thrust Deluxe

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2003 » Viestit 06/2003 asti » Thrust Deluxe « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Markus
Perjantaina, 11. huhtikuuta, 2003 - klo 23.53:   
PC:lle on tehty Bliz Basicilla C64:n Thrustin tapainen peli nimeltään Thrust Deluxe. Pelin title-screenissä on soi remixi Rob Hubbardin Thrust-kappaleesta. Ainakin alkupään kentät näyttävät olevan samanlaisia kuin C64:n Thrustissa, jos muistini palvelee minua oikein. Sanoisin, että tässä on oikeaa Thrust-asennetta: Ei ole sorruttu mihinkään multicolor filled vector -hömppään, vaan alkuperäistä jäljitellään hyvin ei fillatulla 2D vektorigrafiikalla. Extrana on tosin tietynlainen "dual playfield"-olemus. Peliin voi tutustua täällä.

Purin aluksi vahingossa zip-paketin ilman directory nameja ja käynnistin pelin, jolloin tuli joku Windowsin virheilmoitus; tässä(kään) pelissä ohjeloijat eivät ole ottaneet kaikkia virhetilanteita kiinni...

...

Aminetista löytyy Amigalle AThrust.

Itsekin suunnittelin joskus Thrustin tapaista peliä, mutta peli jäi kesken: Vain scrollaus ja aluksella kaasuttelu ja ampuminen tuli toteutettua... Tämän taisin muuten tehdä Bliz Basicilla, mikä tuli jonkin Amiga Formatin mukana...

Ami Sector Onesta löytyy lisäksi Gravity Force 1 & 2 Amigalle, mitkä ovat Thrustin kaltaisia...

 

Markus
Lauantaina, 12. huhtikuuta, 2003 - klo 1.16:   
Oh-hoh! Täytyy sanoa, että hämmentävän tasokasta demopelaamista tuossa Thrust Deluxessa! Viidennessä kentässä (uskokaseni se oli viides) oma pelaamiseni oli kyllä melkoista tumpelointia, mutta TD:n demossa kenttä hoitui hämmentävän taidokkaasti. Aloin jo miettiä, että onko pelissä tekoälypohjaista demopelaamista, mutta eikai nyt sentään. Demossa oli tosin turhaa ampumista sellaista objektia kohtaan, mitä ei voi tuhota.

 

tomppa
Lauantaina, 12. huhtikuuta, 2003 - klo 16.02:   
Kiitosta, taas on päivä pelastettu :-) Vähän tosin pisti hymyilyttämään tuon paketin koko, 872kt. Oli ne koodarit aikoinaan kovia keksimään pakkausalgoja, kun tuokin on kuusneloseen saatu tungettua ;-) Noh, pienihän se nykymittapuulla on.

 

Markus
Lauantaina, 12. huhtikuuta, 2003 - klo 16.14:   
Pikkuista kritiikkiä peli kohtaan voisi sanoa siitä, että vihollisten ammukset menevät hajalleammuttavien seinien läpi, kun pelaajan taas täytyy ampua nuo seinät rikki. Lisäksi niistä vihreistä säteistä vihollisten laakit menee läpi, mutta pelaajan laakit pysähtyvät niihin. Lisäksi pahasti näyttää siltä, että kun ottaa kyytiin lisää bensaa, niin ainoastaan pisteet lisääntyy, ei fueli. Kiva lisä olisi myös se, että viholliset voisivat ampua toisensa hajalle, kun pelaaja kerta pystyy ampua sen mukaan otettavan pallon hajalle. Mutta varsin addiktiivinen peli. Onneksi siinä on se salasanasysteemi kenttiin, ettei tarvitse alusta asti aina uudella pelillä lähteä seikkailemaan. Muistaakseni 7 (vai oliko se 8) ensimmäistä kenttään ovat C64:n Thrustin kanssa samanlaisia, sen jälkeen tulee teksti "You have completed the original levels. Now the fun begins" tms. Tässä pelissä on kyllä imua.

 

JPQ
Lauantaina, 12. huhtikuuta, 2003 - klo 18.09:   
tomppa: Anteeksi jos viestini on "tyhmä".
Öö huomioidaan se että nyky prossut on 16/32/64bit ei 8bit ja toiseksi Blitz Basic amigalla ainakin tekee ylisuurta koodia assembleriin nähden tai jopa C kieleen nähden ylisuurta. Enkä tiedä moniajaako tuo PC versio pelistä eli syitä on monia miksi se on noin paljon isompi.
PS. tuon tyylin kentät jos ne nepalla sellaisia kun luulen saa eräillä suht. yksin kertaisilla ideoilla pieneen tilaan.

 

tomppa
Lauantaina, 12. huhtikuuta, 2003 - klo 18.56:   
JPQ: Aivan totta. Varmasti esim. blitzi linkkaa sinne sekaan aivan tarpeetonta kamaa, ja tuskin mikään nykyisillä kääntäjillä tehty koodi voi olla niin tiivistä kuin käsin päkerretty asmi, millaista alkuperäinen Thrustikin oli. Eikä ole tarviskaan, tommonen 800kt on nykyään jo kuitenkin aikamoinen lilliputti. Huvittavaa se silti on.
Ilmeisesti tuossa tausta on tehty isohkoista 8bit bitmapeista (en nyt pysty tarkistamaan, jostain syystä windows meni täysin tunnottomaksi desktopin suhteen, Opera kyllä toimii..?), esim vektoreilla tai kuusnepa tyyliin merkkigrafiikkablokeillahan se menisi huomattavasti pienempään tilaan.

 

JPQ
Lauantaina, 12. huhtikuuta, 2003 - klo 19.11:   
tomppa: no kun ikkunan avaus on ainakin 5 kertainen C vastaavaan joka sekin yli iso. Ja toiseksi jos merkkistä kootaan tiiliä joista taulukossa vaan numerot.

 

Joanna
Tiistaina, 15. huhtikuuta, 2003 - klo 1.11:   
Siis PC:n versio Blitz basicista pistää koko runtimen aina mukaan. Eli ohjelman minimikoko (ilman ulkoista pakkeria) on kääntäjän versiosta jotain 700-900K..

Siitä on tulossa BlitzMax (joskus?) jossa pitäisi olla jo jonkinverran optimaalisempi linkkeri ja muita kivoja ominaisuuksia.. Kuten OpenGL tuki ja ympäristöt Linuxille ja Macille vindoosan lisäksi.

Saisi vaan Amigalle/Pegalle... :(

 

JPQ
Tiistaina, 15. huhtikuuta, 2003 - klo 2.23:   
Joanna: on tuo PC versio sitten todella hirveä tuhluri. Olet tuosta AMigalle/Pegalle kohdasta oikeassa mutta eihän tiedä minne joskus AmiBlitz kehittyy..

 

Markus
Tiistaina, 15. huhtikuuta, 2003 - klo 21.44:   
Tuossa Amigan AThrustissa muuten voi tulla tilanne, missä alusta ei saa menemään ylöspäin, jos on se pallo mukana. Tarkkaan ottaen ylöspäin kuitenkin tuossa hankalassa tilanteessakin pääsee, mutta ei siten, että laittaa kaasun pohjaan ja suuntaa nokan suoraan ylöspäin. Sopivasti pitäisi kääntyillä sen mukaan, missä se mukaanotettava pallo on. Alus siis käyttäytyy tuossa eritavalla kuin C64:n alkup. Thrustisssa.

Tuo Amiga-versio tosin on GNU-tuotos, joka alunperin oli tehty muuhun ympäristöön...

 

Hooligan/DCS
Keskiviikkona, 16. huhtikuuta, 2003 - klo 0.08:   
Blitz Basic 2 ei muuten kovin nätisti MorphOS:lla pelitä. Editoriasteella esiintyy jo lieviä bugeja kuten tekstin häviämistä ja fonttien epätoimivuutta. Kääntäjäasteella onkin sitten jo vähän pahempia ongelmia... no toivottavasti tulee korjauksia 68k emulaatioon vielä. Hyvinhän se muuten toimii.. yllättävänkin hyvin sanoisin.

 

JPQ
Keskiviikkona, 16. huhtikuuta, 2003 - klo 12.24:   
Hooligan: eipä tuo mun BlitzBasic versio toimi kovin nätisti toimi AmigaOS:illakaan.

 

Markus
Torstaina, 24. huhtikuuta, 2003 - klo 15.40:   
Tuossa kun aiemmin höpäjäsin, että fueli ei lisääntyisi, niin puhuin ns. omiani. Kyllä se fuel lisääntyy. Aiemmin kuvittelin, että se lisääntyy yhtäkkisesti, kun se fueltankki häviää, mutta tietysti sitä fuelia imetään tankkiin koko ajan, kun painaa välilyöntiä fueltankin yläpuolella.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: