Tulostinvalmistajien moraali?

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2003 » Viestit 03/2003 » Tulostinvalmistajien moraali? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Jon
Keskiviikkona, 26. maaliskuuta, 2003 - klo 14.18:   
On se *kele, että muste- ja väripakkaukset maksavat niin paljon, että sillä hinnalla saa uuden halpamustesuihkarin.

Oulun Y-daatasta ostin molemmat (42.05 + 40.09) 10 prosentin opiskelija-alennus vähennettynä.

Verkkokaupassa hinnat taisivat olla 32 + 27 euroa, plus postikulut.

Tulostin itse (Epson Stylus Color 680) maksoi itse vajaat sata euroa reilu vuosi sitten.

Että jos vähän tulostelee niin on sama käydä hakemassa sitten uusi malli musteineen kaupasta, vai?

 

Flux
Keskiviikkona, 26. maaliskuuta, 2003 - klo 14.43:   
Eikös nykyään uusissa halpismustesuihkuissa mukana tulevat patruunat ole ladattu vain puolilleen?

 

Jon
Keskiviikkona, 26. maaliskuuta, 2003 - klo 15.00:   
Sopii kyllä kuvaan...Osta siinä sitten vaikka tulostimen hintaiset patruunat tai uusi tulostin kun entinen tyhjenee :(

 

JPQ
Keskiviikkona, 26. maaliskuuta, 2003 - klo 15.49:   
Onkos se teistä oikein että takuuhuoltoon kun lähettää printterin niin asiakas maksaa postikulut ?
Entäs mitä voisi teistä oletetusti ongelmallisesta printteristä pyytää joka maksoi 17.4.2002 149,50euroa?
tai jos printterissä ei ole pulma niin se on turboprintissä jossa en ole tuollaisesta ongelmasta kuullut. Eli suht. pikaista komenttia odotan.

 

Peku
Keskiviikkona, 26. maaliskuuta, 2003 - klo 16.25:   
Oisit Jon käyny Kärkkäiseltä hakemassa sellaset ei viralliset mustepatruunat, oisit varmasti sanu puoleen hintaan. Eikä sekään ois mitään haitannu vaikka ne ois rikkunu printterin, kuten sanoit virallisten musteiden hinnalla saat uuden tulostimen. Ite ostin just Kärkkäiseltä mustan patruunan Epson 480SXU:hun - 9 euroa. Y -daatalla oli Epsonin muste muistaakseni yli 20 euroa.

 

miksuh
Keskiviikkona, 26. maaliskuuta, 2003 - klo 18.51:   
Joo samaa itsekin miettiny. Ei juuri Canonin BJC-210:n enää kannata ostaa mustepatruunoita... Netissä tosin oli joku sivu, mitä on pitäny vilkasta useampanakin päivänä. Tolla sivulla pitäs olla selvästi halvemmat musteet. meinaan siis sitä sivua, mitä on maisnostettu kuponkiuutisissakin.

 

Jon
Keskiviikkona, 26. maaliskuuta, 2003 - klo 18.55:   
No kyllä kävi mielessä että vois Kärkkäisellä tai Gigantissa pyörähtää mutta ne on taas sellaisia paikkoja että menee oma vaivansa ja aikansa kaupusteluun. Pitäisi melkein ostaa jotain muutakin että viitsisi :) Kun tuo perk-- oho kallis Y-daatta on kuitenkin koulun tiloissa niin tulipahan käytyä.

Mutta joo, siinä on kyllä järkeä että uskaltaa sitä huonommillakin musteilla jos on halpa printteri. Lievä ongelma on tosin Amigan ajuritilanne. Kyseisen mallin ostin vain ja ainoastaan siksi, että TurboPrint tukee sitä, uusista ei voi olla koskaan varma.

 

JPQ
Keskiviikkona, 26. maaliskuuta, 2003 - klo 21.04:   
miksuh: lieneeköhän www.inkclub.com siellä aika halpaa ainakin vaikken itse sieltä ostakkaan. ja Kärkkäinenhän ainakin jotain suostuu myymään postitse musteista en tiedä mutta luulen että jos asiakas maksaa niin kyllä onnistuu.;) Kysyin näet tavaraa joka sellaista joka hajoo suht. herkästi postissa ja sellaista jota ei voi korjata.
Jon: TurboPrintin sivulla tuettujen lista eli luulisi auttavan sen avulla minäkin ostin printterini. Sanoisin ei välttämättä kallis sen tarkistan kun katson normaali ATK kauppani hinnan ja itse asiassa muusteet on vain "eläin" kalliita.

 

KimmoK
Torstaina, 27. maaliskuuta, 2003 - klo 9.12:   
Jees, kannattaa hankkia tulostin johon saa tarvikepatruunoita, esim. jotkin Epsonit ... itsekin tuon tiesin mutta menimpä ostamaan taas HP:n tulostimen...

(HP laatu laskee kuin lehmän häntä, seuraava tulostin tuskin on HP)

 

Esa Haapaniemi
Torstaina, 27. maaliskuuta, 2003 - klo 10.59:   
Suosi "suomalaista", eli minulla on ollut jo yli 10 vuoden kokemukset mustesuihkujen piraattipatruunoista. Ei kannata kalliille kirjoittimelle ostaa bilteman tahi muun valmiiksi pakattuja musteita. Jos haluaa halvimman ratkaisun joka vielä toimii, kannattaa ostaa musteet suuremmissa "täyttö"pakkauksissa ja vielä suodattaa tavara patruunaan HPLC suodattimen läpi, täyttää patruuna "yli", ettei siihen jää ilmatilaa, joka hapettaa musteet ja aikaansaa tukoksia jne.

Jos ei halua askarrella tahi kirjoittimen säiliöt eivät salli niiden täyttöä (Epsonin C sarja mm.) kannattaa varoa halpismusteita, joissa ei ole viimeistä käyttöpäivää tai jos tuo päivämäärä on jo huomenna. Minä ostin noita aikoinani isommissa erissä ja säilytin pakastimessa muoviin käärittynä, ja ne toimivat minkä toimivat ihan hyvin. Sitten kiireessä ostettu halpismuste suoraan koneeseen pantuna lopetti sen kirjoittimen käytön viikon sisällä.

Sitten ensimmäiseen kommenttiini liittyen. Ei kannata tilata ulkomailta, kun suomessakin on useita maahantuojia, joilta saa myös kotiinkuljetuksen tarvittaessa. Mieleeni tulee tässä mm. www.helpjet.com ja ... noh nyt en muista sitä helsinkiläistä firmaa, josta saa mm. lasereiden täyttökasetteja. Heillä on myös mustesuihkuihin yleisimpiä musteita sekä töyttöpulloina että valmiiksi pakattuina kasetteina.

 

Jon
Torstaina, 27. maaliskuuta, 2003 - klo 11.18:   
Esa, tuossahan voisi olla vaikka Saku-jutun ainesta.

 

JPQ
Torstaina, 27. maaliskuuta, 2003 - klo 12.40:   
KimmoK: Epson pulmia jotka erään tahon mielestä ei ole ajuri pulma ja toisen mielestä lienee. Eli epsonienkin laatu on tainnut laskea eli mitä ihmettä tässä voi tehdä. Ja
tuo mikä epäileen ajuria ei ole aktiivi amigisti ja toinen taas äärimäisen aktiivinen TurboPrint käyttäjä.
Kaikki: Offtopic: mistähän saisi sellaisellel kivi kautisuudelle kun Xerox 4020 jauhetta ja muita tarvikkeita kyseessä Laser kirjoitin. Josko saa enään mistään..

 

Jon
Torstaina, 27. maaliskuuta, 2003 - klo 13.23:   
JPQ: sinuna testaisin sitä printteriä Windowsissa, muistelen jutuistasi että kotitaloudessanne on myös sellainen kone. Kokemuksieni mukaan Windows sisältää aika hyvin tulostinajureita valmiina, ja kai niitä löytyy webistä tai asennusrompulta tarvittaessa.

 

JPQ
Torstaina, 27. maaliskuuta, 2003 - klo 13.46:   
Jon: jostain syystä ainakaan noin pika testinä ei ole ollut pulmia mutta kummallita ettei vastaavaa pulmaa kukaan ole raportoinut? ja pahinta ongelmien satunnaisuus. Ja ajurithan tulee sen mukana CDeellä. Ja se kummallsin pulma menee näin tulosti arkin puoliväliin ok sitten kone siirtääkin arkkia taaksepäin ja tulostaa oikeaa materiaalia mutta väärin ja sitten kun taas ollaan tarpeeksi pitkällä niin se palaa kerran taaksepäin sitten kun tuo urakka on ohi se antaa arkin ulos. Eli jotenkin en usko TurboPrint ongelmiin ei vain ole tiedossa toista samanlaista printteriä että voisi testata. Olen ainoa jonka tiedän omistavan tuollaisen printterin. Vai olenko minä maanantai kappale magneetti.;) Eli sano mieli piteesi kun nyt tiedät pulman ? toki muutkin saa komentoida.

 

miksuh
Torstaina, 27. maaliskuuta, 2003 - klo 13.47:   
No muuten puuttumatta ájurikeskusteluun, niin.. Mielenkiintosena yksityiskohtana voi sanoo sen, että ainakin CanonStudion ajurit Amigalla tekee parempaa jälkeä Canon BJC-210:n kanssa, kun mitä Windows+BJC-210 tekee :) Joskus tuota tullu testattua :) Tietty tuo on voinut muuttua, mutta jotenkin en usko et BJC-210 tapasen vanhan tulostimen ajureita enää hirveästi viilattaisiin.

 

JPQ
Torstaina, 27. maaliskuuta, 2003 - klo 13.55:   
miksuh: kertoisitko miten tuo tulostus jälki on parempaa eli yksityis kohtaisemmin ? on sen verran mielenkiintoinen väite en sinänsä pidä mahdottomana koska S3 Virgestäkin saa amigalla enempi irti kuin Windows PC:eellä kait ja Linuxista en sano mitään kun en tiedä.

 

Jon
Torstaina, 27. maaliskuuta, 2003 - klo 14.10:   
Tekeekö se aina samalla dokumentilla niin? Entäpä Aminetin ilmaisajurit? Tekeekö se myös puhtaalle tekstille niin? Testisivut? Miten usein? Vaikeapa tuosta on mitään sanoa, sinuna kysyisin myös Irseesoftin puolelta.

 

miksuh
Torstaina, 27. maaliskuuta, 2003 - klo 14.35:   
jPQ: No varsinkin tulostettujen kuvien laatu on ollu parempi CanonStudion ajureilla :) Eihän sitä eroa pelkän tekstin kanssa juuri huomaa, mutta heti kun on kuvia dokumentissa, niin kyllä huomaa eron.

 

miksuh
Torstaina, 27. maaliskuuta, 2003 - klo 14.42:   
On muuten hyvä et koululla voi sentään lasereita käyttää, vaikkei koulu tarjoakaan papereita. Olis suht kallista ja tuskasta tulostella kotona mustesuihkarilla tämmösiä määriä kun mitä meillä matskua tulee.

Just sanoin tos parille tyypille, et oon varmaan tällähetkellä espoon leppävaaran Maxi-marketin paras printteripaperi ja kansio asiakas :) Menny 2 viikon aikana 6 riisiä paperia koulumatskuihin joita tulostellu koulun verkosta.

Äsken just meni taas yks riisi Corba aiheisiin matskuihin. Ja kansioita/mappeja kuluu.. :P

 

JPQ
Torstaina, 27. maaliskuuta, 2003 - klo 15.06:   
Jon: kerran yritin ja en tiedä riittäisikö musteet toiseen yritykseen ja enkä tiedä riittääkö pinnakaan siihen. Ja tuo ei ole ainoa käteen mennyt tulostus pahin,erikoisin ja uusin tähän asti. Muita kertoja en enään muista.
Pitää softan tekijältäkin kysellä olet oikeassa. Ja voin tarkistaa jos noin käy jos vain jaksan...

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: