Windows itkut

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2003 » Viestit 03/2003 » Windows itkut « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

KimmoK
Lauantaina, 22. helmikuuta, 2003 - klo 20.51:   
Onko tosiaan niin että W2000 koneilla ei voi levykettä formatoida?

Olen tässä parilla koneella yrittänyt, paria eri levykettä, eikä onnistu. Koneet yrittää alkaa formatoimaan mutta ei siitä koskaan mitään tuu vaan parin minuutin päästä tulee hämyjä virheilmoituksia...

Myös monet levyketoiminteet ovat noin 10 kertaa hitaammat kuin w98 ja NT4 käyttiksillä... omituista.

Noh, onneksi on Amiga, sillä levykkeenkäsittely aina onnistuu...

 

Thoriel
Lauantaina, 22. helmikuuta, 2003 - klo 22.42:   
Toki voi. Jotain mätää koneissa jos ei onnistu.

 

Markus
Sunnuntaina, 23. helmikuuta, 2003 - klo 10.44:   
Itselläni oli myös jossain välissä ongelma jollain Windowsilla levykkeen formatoinnissa. Vaikutti jonkinlaisesta loogiselta virheeltä ohjelmoinnissa, jos oikein muistan. Tuloksena tästä levykkeen formatointi ei onnistunut Winhotuksesta käsin, mutta MS-DOS:sta käsin se onnistui... Itsekseni mietin, että ovatko Microsoftin pojat jo kokonaan luopuneet levykkeiden käytöstä ja tämän vuoksi jättäneet Resurssienhallinsta levykkeen formatointitoiminnon kesken...

 

UA
Sunnuntaina, 23. helmikuuta, 2003 - klo 12.40:   
Kokemuksia: kun laittaa levykkeen asemaan ja listaa sen sisällön kaikki näyttää toimivan, mutta vaihdapa erilainen levyke sisään ja listaapa uusiksi kappas vaan näyttäisi kuin siellä olisi edelleen se alkuperäinen levyke!.

Aivan käsittämätöntä!!! tälläisiä samanlaisia ongelmia olen havainnut enemmänkin. Jotkut ohjelmat eivät asennu koneelle millään, win2000 asennus ei käynnisty jos ei asenna ensin 95 tai 98 alle ym.ym.

XP:tä en uskaltaisi mennä edes kokeileen :)
tosin 98se toimii suht kunnolla, täytyy vain pitää mielessä seuraavat puutteet

Jokin ulkopuolinen ohjelma voi kaataa koneen milloin lystää. Käynistyksessä tulee usein virheilmoituksia, jolloin pitää käynnistää kone uudelleen. Kaikki mahdollinen on estetty käyttäjältä, silti joudut asentamaan windowsin uusiksi keskimäärin 2kk välein. Jos vaihdat jonkin laitteen hieman erikoisempaan joudut todennäköisesti asentamaan windowsin uudelleen!
uskokaa pois tiedän mistä puhun :)

 

Hooligan/DCS
Sunnuntaina, 23. helmikuuta, 2003 - klo 13.54:   
Mulla ei ole ollutkaan muuta kun ongelmia levykkeen formatoinnissa nt4/2k/xp käyttiksillä. Varsinkin jos se levyke sattuu olemaan esim. ffs-formaatissa, niinkuin ne parituhatta levykettä on mitä käyttelen silloin tällöin. Ja yleensä vielä yrittää dd levyjä formatoida hd levyiksi. Joko formatoi ne amigassa, tai sitten winukan promptista käsin.

 

Markus
Sunnuntaina, 23. helmikuuta, 2003 - klo 18.02:   
Formatoin juuri Winhotus98:lla levykkeen. Onnistui! Jos nyt oikein muistan, niin ongelma formatoinnin kanssa aiemmin oli sellainen, että levyke oli jossain Amigan formaatissa tai formatoimaton (jos mahdollista), jolloin levyä laittaessani A-asemaan tuli virheilmoitus, jossa sanottiin, että levyä ei ole alustettu, mutta alustaminen ei sitten tämän virheilmoituksen vuoksi onnistunut tai jotain sinnepäin...

 

KimmoK
Sunnuntaina, 23. helmikuuta, 2003 - klo 18.26:   
Formatoin levykkeet Amigalla, toinen korppu olikin rikki mutta toinen formatoitui ihan kunnolla Amigalla 1.44:ksi ja tiedon siirto omasta W2000 koneesta työpaikan w2000 koneeseen onnistui. Amiga makes it possible. ;)

Se että löydän joka päivän jonkin bugin/törkeän ominaisuuden windowsista/-sovelluksesta, on jatkunut aika tasaiseen tahtiin.

Onko teistä muuten erikoista se että kovalevyn DMA toimii window2000:ssa vain silloin kun se on "DISABLED" BIOS:ssa??? Windows98:ssa tuo oli tasan toisinpäin, eli oikeinpäin.

 

JPQ
Sunnuntaina, 23. helmikuuta, 2003 - klo 18.29:   
KimmoK: ei ole erikoista. kaikkea viitsitkin kysyä , kylläkään tuosta en ole ennen kuullut.:)
PS. Pitää yrittää pitää amigani hengissä mahd. pitkään...

 

KimmoK
Maanantaina, 24. helmikuuta, 2003 - klo 1.08:   
Formatoin tänään yhden toisen levykkeen, nyt onnistui, ei tullut "tyrkkää levyke asemaan", "katso ettei levyke ole jollain ohjelmalla käytössä" yms. ilmoituksia.

seuraava potilas:
Mistäs johtuu kun on "avaa jokainen kansio samassa ikkunassa" kytkettynä päälle, mutta kaikki hakemistot silti avautuvat omiin ikkunoihinsa? (tuo ilmiö Työpaikan koneessa)

kolmas potilas:
Kokeilin erästä Gigantista ostamaani DVD levyä firman läppärillä (hyvin oli työkaverien suomex tekstitetyt ja venäläisetkin filmit toimineet) ja DVD tarjosi asennettavaksi DVD levyllä olevaa (elokuvayhtiön) omaa playeria, asensin sen enempiä pelkäämättä ... eipä alkanut video pyöriä, tökkää alkuesittelyn jälkeen. Kokeilin IBM:n playerilla, ei toimi silläkään. Kokeilin töissä työkaverin identtisellä läppärillä, toimii, suomalaisine teksteineen kaikkineen, eli mulla meni maakoodi pertsiilleen tuosta läppäristä siinä kun se ylimääräinen playeri asentui. Miten saan maakoodin vaihdettua takaisin?
(IBM ThinkPad T20)

 

KimmoK
Maanantaina, 24. helmikuuta, 2003 - klo 15.43:   
Arvatkaas miten käy kun kämpillä w2000:n tallentamaa dataa yrittää työpaikalla ladata w2000 koneeseen... joo ei toimi.

"Cannot copy blahblah.zip: Error performing inpage operation."

Sama virheilmoitus toistuu kaikissa kolmessa eri w2000 koneessa. (sitten alkaa ne formatointihankaluudet)

Kuulostaa siltä että W2000 swappaa floppydriverin kovalevylle eikä osaa swapata sitä sieltä takaisin. LOL!!! ROTFLMAO*10^342 yms!

 

KimmoK
Maanantaina, 24. helmikuuta, 2003 - klo 15.58:   
Njah... jatkotutkimuksen perusteella ... zip filen hakemiston saa auki kun jaksaa vain odotella W2000:n täyshalvaantumisen aikana. Myöskin zip filen sisällön saa auki. Mutta zip fileä ei voi kopioida kovalevylle.

Testasin myös NT4 koneessa, yllättäen sama "...inpage..." virheilmoitus...

Ja nyt ... Töissä w2000:lla formatoitu levyke toimii mennen tullen ja palatessa...

 

JPQ
Maanantaina, 24. helmikuuta, 2003 - klo 16.16:   
Kertokaapahan miksi M$ Wintoys/Winblows tuotteita vielä käytetään ? noh kait siksi ettei valintoja tekevät ole kuulleet paremmasta eli esim. Commodore64:sta.:) sillä onnistunee levykkeen formatointikin...
PS. Järkytätte minua niin paljon että pahaa tekee...

 

Esa Haapaniemi
Maanantaina, 24. helmikuuta, 2003 - klo 22.38:   
Vihje teille, joilla on koneeseen asennettuna jo XP.

Jos satutte unohtamaan administratorin salasanan (tahi jostakin oudosta syystä haluat päästä XP:ssä paikkaa minne teillä ei ole oikeutta), ei huolta. Käynnistätte vain koneen Win2000 asennusCD:ltä, ja pääsette sivuuttamaan kaikki suojaukset (yksi ongelma jää, jos kovalevy on suojattu salasanan taakse).

Tuollainen kuulemma sallii sitten kaikkien käyttäjien tiedostojen kopioinnin korpulle (verkkokin pelaisi, mutta kun se ei käynnisty asennusCD:ltä vaan vasta kovalevyltä). Mitä nyt muita käskyjä olikaan suoraan asennuslevyltä käyttää??

 

Joanna
Maanantaina, 24. helmikuuta, 2003 - klo 23.37:   
KimmoK. luultavasti kysseessä on nämä nykyään yleisesti käytössä olevat Minimihintaan tehdyt diskettiasemat ja disketit joiden luotettavuus on kaukana siitä mitä ennen oli (iik nostalgiaa?).

 

Thoriel
Maanantaina, 24. helmikuuta, 2003 - klo 23.52:   
Joanna: Kallistun samalle kannalle. Esim. IBM:n nykykoneiden korppuasemat ovat aivan käsittämättömän huonoa halppissälää. Samaan tahtiin myös korppujen laatu on laskenut - muka esiformatoiduista paketeista voi joutua uudelleen formatoimaan esim. kahdeksan korppua kymmenestä, ennen kuin ne alkavat toimia. Tässä on tullut korppuleikkiä seurattua sen parikymmentä vuotta, ja kyllä se media alkaa näillä näkymin kuolla sekä omaan antiikkisuuteensa että laitteiden ja tarvikkeiden surkeaan laatuun.

 

KimmoK
Tiistaina, 25. helmikuuta, 2003 - klo 8.00:   
Joanna & Thoriel:
Mietin tuossa että joko ehkä w2000 ei osaa tallentaa luotettavasti levykkeelle jota on joskus käpelöity esim amigalla tai sitten kämpillä koneessa jolla kirjoitin (kloonikone, jossa 1.5 vuotta vanha korppuasema) on korppuasemassa jotain fibaa.

Vanhojen levyjen toimivuudessa olen havainnut semmoista että jopa 9/10 levystä ei formatoidu, vaikka olen niitä säilyttänyt kuivassa ja suojassa.

Bittien taivaaseen on kova tunku.

((ei viitsi RW levyä polttaa joka kerta kun pitää <100kt zip file siirtää, eikä työpaikan läppäriä onnnistu verkottaa kämpillä, eikä kuulemma saakkaan verkottaa))

 

Hooligan/DCS
Tiistaina, 25. helmikuuta, 2003 - klo 23.04:   
Tänään sattu töissä tällänen vastaan:
palomuuriin tuli tuhannen iskua sekunnista eräästä windows 2000 serveristä ja kun en muuta keksinyt niin kokeilin TCPView ohjelmalla löytää vikaa. Löysinkin.. se serveri on palomuurattu täysin netin käytöltä, ja winukka yritti päivittää itseään sen 1000/sekunti ottamalla yhteyttä update.microsoft.comiin.

Mietin jos pitäisi laittaa sähköpostia Microsoftille että panee siihen yhteydenotto yritykseen vaikka laskurin, ja kun vastaan tulee miljoonas yritys nostetaan kädet pystyyn ja sanotaan "ei onnistu päivittäminen". :)

 

KimmoK
Keskiviikkona, 26. helmikuuta, 2003 - klo 7.45:   
Jossaki välissä oon ehkä kehaissut että w2000 moniajaisi paremmin kun etelliset win:t.
Höpönlöpön. Samaa skeidaa. Koneet tahmaa kuin ennenkin. Esim. sanahaku outlookissa estää kaikkien samansukuisten ohjelmien käytön, kuten esim IE:n. Ja USB skannerin napin tökkääminen seisauttaa koneen 15-20 sekunniksi kunnes skannerin ajuri saa veivattua ikkunansa esiin. Ja...

(mp3 ehkä soi nyt pätkimättä ... mutta uusimman winampin käynnistys kestää noin 20sec, vaikka se on jo defaultina esiladattu muistiin bootissa ...)

 

Joanna
Keskiviikkona, 26. helmikuuta, 2003 - klo 11.30:   
KimmoK. Tuo skannerijuttu tulee siitä että sinulla on liikaa sälää koneessa ladattuna joista suuri osa on swapattynä kiintolevylle. .. Se on WIntoosien normaali ongelma että eikä sille voi mitään muuta kuin sen että pitää ajattevan olevan tavaran määrän pienenä.

Ja Outlookki taas.. Parempi heittää menemään ja ottaa joku muu ohjelma. Auttaa myös muistinkäyttöön, tietoturvan ja käyttömukavuuden lisäksi. Samoin kuin IE:n poistaminen työpöydältä ja käytöstä :)

Win2k sp2 512M muistia (taskmanage nayttää 228k käytössä).. Ohjelmina Phoenix, eudora, X-chat yms.. taustalla kohtuullinen minimivarustus, NortonAV, PgpTray, ZoneAlarm... Tällä tavoin ainut merkittävämpi Swäpytin on täysi virustarkastus, sen aikana on turha odottaa edes kohtuullista suorituskykyä. Tosaalta kone on ollut toista viikkoa pystyssä kohtuutasaisella käytöllä. Ja
Winamppi käynnistyy ilman mitään esilatauksia alle 2 sekkaan työpöytäikonista.

Syy edelliseen boottiin: En saa tätä konetta edelleenkään ymmärtämään että verkkoyhteyden pätkäistyä DHCP-palvelimeen saisi yhteyden muutenkin kuin käynnistämällä koneen uuddelleen. :(

 

KimmoK
Keskiviikkona, 26. helmikuuta, 2003 - klo 12.43:   
Joanna: Ei sitä kovin paljoa pitäisi olla, ainakaan bootissa ladattuna (aina valitsen semmoiset "täpät" ettei yksikään sovellus menisi automaattisesti latautuvaksi, mut silti jotku menee).
Ja wintousissahan ei ohjelmien lukumäärä monastikaan ratkaise koska kaikki softat on yksinäänkin mammutteja. Ja se taitaa w2000 kuitenki pukata kaiken tavaran swappiin vaikka mulla ois 2gigaa vapaata RAMia (nykyisin ~384 megaa keskusmuistia).

Mutta joo. Pitää ottaa kaikki pois, vaikka dynamiitilla, paitsi virustappaja, palomuuri ja CPU lämpötilan hälytin.

Outlookkia en kotona käytäkään, ja jos työpaikalla muutama tuhat työkaveria homogeeenisesti sitä käyttää, niin mun pitää kikkailla mukana. :-(

Muuten, pystyykö w2000:ssa jotenkin asettamaan defaultit prioriteetit ohjelmille? Esim virustappajan skannauksineen automaattisesti low prioritylle? (Amigan executive on tuossa niiiiiin ihana apuvälpe)

Vaikka eipä nuo prioriteettikikkailut wintousissa auta, kun suuri osa työstä tehdään kernelin toimesta realtimenä, korkeimmalla mahdollisella prioriteetillä, eli esim viruskannaus tappanee moniajon aina, vaikka mitä tekis.


....

moniajon aasinsisltaa käyttäen...

P4 & HT

Jos ei oo HT päällä linpack benchmark on nopea moniajettaessa Quake3:n kanssa, mutta quake3 toimii vain 1/8 nopeudella.
Jos on HT päällä niin linpack benchmark hidastuu merkittävästi, kun taas quake toimii noin 3/4 nopeudella...

Johtopäätös 1: P4 sucks moniajossa, etenkin ilman HT:a.
Johtopäätös 2: benchmark sovellukset ei anna oikeata kuvaa koneen tehoista, etenkin jos koneella tehdään muutakin kuin yhtä asiaa kerrallaan...

Toimikohan Athlon yhtä hassusti moniajossa kuin P4 ilman hyperthreadingia...?

Lienee ihan oma lukunsa mitä x86 käyttis on nuiden testien aikana pöljäillyt...

 

Jon
Torstaina, 27. helmikuuta, 2003 - klo 22.39:   
AmigaOne-postituslistalta:

"There was once a young man who, in his youth, professed his desire to
become a great writer.

When asked to define "great" he said, "I want to write stuff that the
whole world will read, stuff that people will react to on a truly
emotional level, stuff that will make them scream, cry, howl in pain and
anger!"

He now works for Microsoft, writing error messages."

 

JPQ
Torstaina, 27. helmikuuta, 2003 - klo 23.06:   
Jon: hieno vitsi. Vai oliko sittenkään toivon että oli.

 

Markus
Torstaina, 27. helmikuuta, 2003 - klo 23.13:   
Mitähän tämän Windows-koneen sisuksiin on tämän päivän surffauksen aikana oikein tullut? Ennen tuolla oikealla alhaalla, missä on kello, oli monta ikonia. Nyt siellä jokin uusi kalenteri-ikoni ja sen lisäksi vain yksi muu ikoni. Lisäksi edellisessä postauksessani huomasin, että koneeni kello on samassa ajassa kuin Sakufoorumia pyörittävän koneen kello, miten ennen ei ole ollut. Jossain välissä silmille hyppäsi ikkuna, jossa puhuttiin jotain kellon tahdistamisesta jonkin USAlaisen atomikellon kanssa, mutta mielestäni suljin vain sen ikkunan. Nyt kuitenkin klikatessani Käynnistä->Ohjelmat huomaan, että minulla on 2 uutta softaa koneellani: Precision Time ja Date Manager, joista edellisessä höpistään jotain jostain atomikellosta muistaakseni... Olenko klikkaillut huolimattomasti vai onko tuolla netissä softaa, mikä lupaa kysymättä asentelee itseään koneelleni?

 

Jon
Torstaina, 27. helmikuuta, 2003 - klo 23.49:   
AdAware saattaa olla kaipaamasi ohjelma.

 

KimmoK
Perjantaina, 28. helmikuuta, 2003 - klo 14.56:   
W2000 saldo viimeisen kuukauden ajalta.
D800:
- yksi kaatuminen täydestä vauhdista (näyttö mustaksi, boottas uusiks)
- satunnaisia kaatumisia bootissa
P600:
- kaksi kaatumista bootin aikana
- satunnaista sekoilua + bootin tarvetta
IBM Thinkpad:
- kaksi kaatumista shutdown:ssa
- kaksi unitilan jälkeistä lock uppia/kaatumista

 

Markus
Perjantaina, 28. helmikuuta, 2003 - klo 17.11:   
Minulla Windows 98:ssa kertyy Windows-hakemistoon jotain outoja 0 kt:n kokokoisia *.tmp-tiedostoja jotka näyttävät poistuvan vain käsin poistamalla. Melkoinen rasite tuolla Windows-hakemistossa, kun niitä on paljon...

 

KimmoK
Keskiviikkona, 5. maaliskuuta, 2003 - klo 10.24:   
Luovuin juuri virtuaalityöpöytämanagerin käytöstä työkoneissa.

Ilmeisesti windows koneissa ei voi saada virtuaalisia työpöytiä toimimaan luotettavasti.

Itse olen kokeillut kahta manageria (reflectionX:n mukana tullutta ja JSpager:a) joista kumpikaan ei suoriutunut tyydyttävälla tavalla vaan ne rajusti pahentavat windows:n moniajaon puutteita.

Nyt joudun tappelemaan taas siis noin 20-30 samanaikaisen ikkunan kanssa yhdellä näytöllä ... ihan hirveetä, hidasta ja työlästä.

Sattuisiko joku tietämään ikkuna-/virtuaalityöpöytämanageria joka oikeasti toimisi windows:ssa??

 

Markus
Keskiviikkona, 5. maaliskuuta, 2003 - klo 15.44:   
Kun winhotuksessani Resurssienhallinnalla klikkaan jotain MP3-tiedostoa, niin WinAMP piirtyy aluksi jotenkin epätäydellisesti tai jopa rikkinäisenä ja jumiutuu. Kun seuraavaksi klikkaan jotain muuta ikkunaa, kuin WinAMPin rikkinäistä "ikkunaa", niin WinAMP pienen miettimisen jälkeen tokenee ja alkaa soittamaan musiikkia. Ennen nykyistä versiota toimi aina normaalisti. Kun kokeilin asentaa uudestaan edellisen version, niin toimi samalla tavalla oudosti kuin uusi versio... Spooky?

 

KimmoK
Keskiviikkona, 5. maaliskuuta, 2003 - klo 16.26:   
Minulla ei uusi winamp näy ollenkaan taskmanagerin taskilistassa (w2000:ssa) ... soi kyllä hyvin yms. vanha winamppi meni (w98:ssa) itsestään semmoiseksi että se veti koko koneen ihan jumiin ...

((((ja kaikkien optimointien jälkeenkin winamp käynnistyy 13 sekuntia 800Mhz koneella))))

 

KimmoK
Torstaina, 6. maaliskuuta, 2003 - klo 13.14:   
Thinkpadit on entistä hullumpii tuolla w2000:lla ... unitila sekoilee ... läppäri herää unesta keskellä yötä ja taskipalkki kaatuu + amusella & jumii konetta 50% tod näk buutin jälkeen...

 

KimmoK in edit mode
Torstaina, 6. maaliskuuta, 2003 - klo 13.15:   
"+" pois amusella sanan edestä

 

Markus
Torstaina, 6. maaliskuuta, 2003 - klo 13.32:   
Joskus kun käynnistän Resurssienhallinan winhotuksessani, niin siellä näkyy kiintolevyihin liittyen vain C-asema, vaikka minulla on sen lisäksi D,E,F ja G...

 

JPQ
Torstaina, 6. maaliskuuta, 2003 - klo 14.37:   
Markus: en viitsi sanoa mitä mieltä olen tuosta. Koska kuitenkin joku törkeästi viritäisi sen jälkeen tekstiäni.

 

Puhis
Torstaina, 6. maaliskuuta, 2003 - klo 14.40:   
Bill Gates autonvalmistajille: "Jos autot olisivat kehittyneet kuin tietokoneet, maksaisivat ne vain parisataa dollaria ja kulkisivat puolella litralla polttoainetta sata kilometriä."

Autonvalmistajat vastaavat: "Jos autot toimisivat kuin tietokoneet, ne sammuisivat itsekseen pari kertaa päivässä ja kun soitat huoltoon, niin siellä vain neuvottaisiin asentamaan moottori uudelleen..."

:)

 

KimmoK
Lauantaina, 8. maaliskuuta, 2003 - klo 8.52:   
Mun kotikoneella (d800) ei voi tehdä mitään samanaikaisesti tulostuksen kanssa, kone lukee näppistä ja liikuttaa hiirtä kerran 5-10 sekunnissa.

 

Ville
Lauantaina, 8. maaliskuuta, 2003 - klo 13.24:   
Tykkääkö joku DLL-tiedostoista... :)

 

JPQ
Lauantaina, 8. maaliskuuta, 2003 - klo 13.53:   
KimmoK: Aargh
Ville: mitä vikaa niissä on ? ainoastaan se on vika että joka Visual Basic versio vaatii oman DLL fileensä.

 

tomppa
Maanantaina, 10. maaliskuuta, 2003 - klo 12.51:   
Eikös noita Visual Basic tyyppisiä dll sekoiluja ole windossa enemmänkin? Itsellä ei kumma kyllä ole sattunut mitään ihmeempää dll-helliä eteen, mutta kuulemmahan se systeemi sukkaa aika pahasti. Jostain syystä Amigassa noi shared libit on aina toiminu kuin unelma. Linukassakin ne on jotenkin sekavia, mikä voi tosin johtua allekirjoittaneen kädettömyydestä linuskan suhteen.. practice practice..

 

JPQ
Maanantaina, 10. maaliskuuta, 2003 - klo 17.40:   
tomppa: linux lienee vain vaikea ja Windowsissa ei joskus ainakaan ollut muistaakseni DLL fileille sisäistä version numeroa.

 

Joanna
Maanantaina, 10. maaliskuuta, 2003 - klo 22.17:   
Tomppa: ainakin joitain tyypillisiä on se että asennusophjelmat tunkee wintoosaan ties sun mitä versioita kirjastoista. Esim graffakirjastot saattaa yllättäen vaihtaa versiota 2 vuotta vanhempiin. Tai joku gui kirjasto ei olekaan 100% yhteensopiva tms. Sitten kun kirjastoja on sekä ohjelmien omissa hakemistoissa, polussa että systeemin hakemistoissa onkin kiva tietää mikä on oikea ja tarpeellien.

 

tomppa
Tiistaina, 11. maaliskuuta, 2003 - klo 2.24:   
Joanna: Loogisesti ajatellenhan tietysti uusin dll olis aina se ainoa tarpeellinen. Käytännösähän se ei kai ole noin siistiä. Olen käsittänyt että dll:stä melko pitkälti puuttuu alaspäin yhteensopivuus ja juuri sisäinen versiointi. Sitten kun järjestelmä pitkälti perustuu (täysin, jossain väitettiin) jaettuihin kirjastoihin niitä ongelmia syntyy. Joistain windos ohjelmointi jutuista on saanut vähän sen käsityksen että dll:iä käyttämällä kaivaa verta nenästään. Tiedä sitten.. ikävää kuitenkin kun toimivanahan se on/olisi vallan näppärä systeemi.

 

tomppa
Tiistaina, 11. maaliskuuta, 2003 - klo 2.29:   
Edittiä: Siis uusin dll paras sikäli että kyseessä ei ole esim. joku samanniminen dll, mutta esim. eri laitteelle. Siis ikään kuin ajuri. Tai jotain. Hyvää yötä. ;-)

 

Ibe U
Tiistaina, 11. maaliskuuta, 2003 - klo 14.52:   
Mulla jatkuvasti ongelmia Amiga *.library tiedostojen kanssa.

 

Markus
Tiistaina, 11. maaliskuuta, 2003 - klo 16.55:   
Normaalisti winhotus-koneessani minulla 75Hz:n vert. virkistystaajuus. Jos/kun joudun jonkun winhotus-hässäkän takia boottamaan koneen uudestaan ja teen sen hiirellä klikkailemalla Käynnistä->Sammuta jne., niin yleensä winhotuksessa tulee uuden bootin jälkeen 60Hz:n virkistystaajuus. Onko tämä joku rautaongelma vai winhotulsen bugi?

Samoin kun käynnistän CCS64 kuusnepa-emulaattorin, niin itse emulaattori käynnistyy omalla koneellani ties missä kummallisessa resoluutiossa, ja kun quittaan ohjelman, niin winhotuksessa virkistystaajuus on 60Hz.

 

JPQ
Tiistaina, 11. maaliskuuta, 2003 - klo 17.13:   
Ibe U: mulla on ollut noin kole ongelmaa
A) Reqtoolsista jotkut ohjelmat haluaa asentaa ki"i"vikautisen version. Ja tämä on yleisin pulma meikäläisellä.
B) Yksi ohjelma ei suostunut asentumaan kun oli muka AmigaOS3.0:laa vanhempi oli oikeasti AmigaOS3.1 tai 3.5 tai 3.9 en enään muista tarkasti.
C) Yksi ohjelma heitti jostain muusta kirjastosta vanhemman version kuten disk.font
Markus: En tiedä mutta epäilen että jälkimäinen on vika tuossa emussa.

 

Anu Seilonen
Tiistaina, 11. maaliskuuta, 2003 - klo 17.31:   
Markus: Mikäköhän Winhotus kyseisessä koneessa on, entä näytönohjain? NVidian korteissa tuota refresh rate -ongelmaa on ollut maailman sivu, vähän riippuen ajuriversioista, korteista ja käyttöjärjestelmästä. Uusimmat referenssiajurit kyllä periaatteessa korjaavat sen (voi kokeilla vaikkapa MBnetin Ajuriapajaa), mutta halutessaan voi käyttää erilaisia fix-kilkkeitä. Niitä löytyy myös muiden piirivalmistajien näyttökorteille.

 

Markus
Tiistaina, 11. maaliskuuta, 2003 - klo 18.03:   
Anu: Koneessa on Win98 ja joku NVidian näytönohjain. Winhotuksen mukaan NVIDIA Vanta/Vanta LT.

 

Anu Seilonen
Tiistaina, 11. maaliskuuta, 2003 - klo 18.59:   
Markus: Vanta on niitä vanhempia kortteja, joten Detonator-ajurit eivät enää tue sitä. Uusimmat Vanta/VantaLT:n WHQL-ajurit (v7.68) ovat parin vuoden takaa.

Ongelmana voi olla myös se, että Windows ei tunnista monitoriasi oikein, vaan käyttää perusajuria eikä siksi muista virkistystaajuutta bootin jälkeen. Voisi yrittää hakea monitorille oikean ajuritiedoston, tai sitten voisit kokeilla tätä pientä MultiRes-ohjelmaa (50 kt, kohdasta Free Software), joka antaa säätää virkistystaajuutta.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 12. maaliskuuta, 2003 - klo 8.50:   
Itse olen kohdannut semmoisen monitoriongelman W98:ssa että monitorivalintaa ei kestä mennä kokeilemaan, ne jumii niin ettei sitä saa palautettua muuten kuin kovalevyn formatoimalla (ellei ole jotain niksiä olemassa jota en tiedä). Noin siis erityisesti vanhojen non-pnp monitorien kanssa, olen kohdannut tuon ongelman noin 5 kertaa, aina unohdin sen ja aina hukkasin 2-4 tuntia elämästäni. Homman v*tuttavuutta lisää se että joskus ongelmat alkavat vasta kun olet asentanut ison läjän sovelluksia ja ekakeran buuttaat koneen.. hupsis kuva on ihan pielessä, eikä siis saa palautettua.
(mutta nytpä muistuu mieleen että jotakin kautta olen joskus (vuonna97) päässyt windows asetuksiin ilman itse windowsin lataamista... osaisiko joku muistuttaa että millä tempulla moinen onnistuu ... windows rompulta buuttaus dos promptiin ja sitten oli jokin komento, mutta mikä oli se komento)

Nec multisync3d:n kanssa tapahtui semmoinen ihmetys että korpuilta asennetussa W95:ssä sai hyvän 1024x768 interlace näyttötilan aikaiseksi, mutta romppuversion 95:ssä ei millään, ei myöskään w98:ssa tai w98se:ssä. Enään en aio yrittää, vanha paappa saa toimia hätä-apu monitorina.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 12. maaliskuuta, 2003 - klo 20.23:   
Näkyy moniajo pysähtyvän w2000:ssa myös siksi aikaa kun CD:n asemaan asentamisen jälkeen yrittää esim surffata netissä. IE on jumissa about 5 sekuntia.

Mikähän on mikkisohlan perustelu sille että CD kelkka pitää nykäistä sisään 2 sekuntia sen jälkeen kun se on tullut ulos... meni tuossa uusi musiikki CD tuon tempun takia CD soittimen ja kotelon välisestä saumasta/raosta kotelon sisälle... joo naarmu tuli ja CD on paskana. Tuon ilmiön voi toistaa kun on esim CD:n sisältö auki file explorerissa, sulkee file explorerin ikkunan, painaa ejektiä ja pari sekuntia sen jälkeen kun cd on tullut tyrkylle, se nykäistään takaisin sisään.. toimii ainakin mun turonissa.

 

JPQ
Keskiviikkona, 12. maaliskuuta, 2003 - klo 20.32:   
KimmoK&Muut: miksi ihmeessä pidätte windowsia ? noh kai teidän on
pakko mutta alan voida kyllä jo näistä jutuista pahoin. Eli antakaapa
vähän esimerkkiä miksi teille Windows on pakollinen ja onko tuosta
narmuusta haittaakin eli tuliko kunnon naarmu
?

 

Markus
Keskiviikkona, 12. maaliskuuta, 2003 - klo 21.06:   
Minulla oli ekassa PC:ssäni Windows3.11 ja Red Hat Linux 4.1. Sain Linuxista tarpeekseni, kun kirjoitin jollain editorilla (oli se vähän enemmän kuin vain editori, sillä sai mm. matem. symboleita) pitkää tekstiä ja sitten kun muutin editorin ikkunan kokoa, niin ilman mitään mahdollisuutta tallettaa työtä jne., koko X-ikkunointi kaatui ja kone tuli takaisin merkkipohjaiseen shelliin. Tätä tapahtui useammin kuin kerran (ikkunan koon muuttaminen kaatoi X:n) ja sain tarpeekseni Linuxista. :-( Ja kun elin pitkään ilman omaa kiinteää internet-yhteyttä, niin uuden softan hankkiminen oli vähän hankalaa Linuxiin. Tuo X:n kaatuminen luultavasti johtui muistin vähyydestä.

Nykyään tarvitsen Windowssia mm. Java-ohjelmointiin. Jossain välissä tarvitsin myös Visual Basic -hommiin. :( Hankin muuten tänään WinAMP 3:n, eikä enää jumitu tuo WinAMP sitä käynnistäessä. Kovin vaan hitaasti käynnistyy... Päivitin IE:n lisäksi versioon 6. Ennen MP3-tiedostoa klikatessa striimattiin tiedosto QuickTimen kanssa, nyt näköjään tiedosto ladataan kokonaan ja sitten QuickTime toistaa sen ja lisäksi ilmestyi ikkuna, jossa sanottiin, että olet ladannut jonkin mediatiedoston ja kysyttiin, että asennetaanko uusi Windows Media Player... Miksi noita MP3:sia ei enää striimata? mp3.com:sta käsin tosin striimataan WinAMP:n kanssa.

 

Markus
Keskiviikkona, 12. maaliskuuta, 2003 - klo 21.25:   
Hmmm, äsken MP3-tiedostoja klikkailessani sain IE-ikkunat jumiutumaan. CTRL+ALT+DEL-yhdistelmää painettuani, selvisi, että olivat tilassa "ei vastaa". Jouduin resetoimaan koneen, ja scandisk pyörähti käyntiin...

 

KimmoK
Keskiviikkona, 12. maaliskuuta, 2003 - klo 22.51:   
JPQ: Tekun jälkeen hävitin kaikki puucee roippeet... mutta kun vaimo alkoi uudestaan opiskella, hän ei halunnut opetella Amigaa koulun puuceekoneiden lisäksi ... PC tuli takaisin...

 

Jani Kuituniemi
Keskiviikkona, 12. maaliskuuta, 2003 - klo 23.33:   
Syyt miksi minulla on Windows tärkeys järjestyksessä:

1. Pelit
2. Koulutyöt (lähinnä Office tarve)

Muita syitä ei ainakaan tällä hetkellä sitten edes ole.

 

JPQ
Keskiviikkona, 12. maaliskuuta, 2003 - klo 23.59:   
Kaikki: pitäisiköhän jonkun kehittää Wordows tai Winbench tai tuonne päin... eli Workbench jossa voisi ajaa windows sovelluksia ja sitten Workux tai Linbench jossa voisi ajaa vastaavasti Linux softia. PS. Ei ainakaan minun eipä ole mulla onneksi PC:een tarvetta vaikka yllättävän hyvin kavereilla toimii. No sehän kait kiinni raudstakin jonkin verran.
KimmoK: Surullista noh osin kyllä ymmärrän.

 

Hooligan/DCS
Torstaina, 13. maaliskuuta, 2003 - klo 6.47:   
Lindows?

 

JPQ
Torstaina, 13. maaliskuuta, 2003 - klo 14.01:   
Hooligan: no tuo esimerkki lähes vastaavasta tuotteesta mun ideani tosin olisi Workbenchille tehty...

 

KimmoK
Torstaina, 13. maaliskuuta, 2003 - klo 14.14:   
Kunhan nyt jotain uutta PPC rautaa sais + amigamainenOS, niin vois alkaa virittää Bosch:a / PC taskia tms. ... sekin olisi jo valovuosi tietokoneen kehityksessä eteenpäin jos vois jättää windowsin peeloilemaan omaan ikkunaansa/screeniinsä ja pompata siksi aikaa jonkun Amigasoftan pariin tekemään jotain hauskaa 1*10~6 km/h. :)

 

KimmoK
Torstaina, 13. maaliskuuta, 2003 - klo 14.15:   
siis jotain "1*10^6 km/h" tarkoitin

 

KimmoK
Torstaina, 13. maaliskuuta, 2003 - klo 14.18:   
Pitää hommata lentäjän lakki + suojalasit + lämpösuojakilpi kun buuttaa AmigaOS:n A1 koneella ... muutoin valuu ottaläski takaraivolle ja silmämunat palaa...

 

JPQ
Torstaina, 13. maaliskuuta, 2003 - klo 14.34:   
KimmoK. avaruuspuku lienee suotavin puketusmis varuste voi olla että ehdotuksesi ei näet riitä. Ja AmigaOnella voi varmaan jo kivasti mäkkiäkin emuloida...
Nimimerkki mielummin Mäkki kuin PC.

 

tomppa
Torstaina, 13. maaliskuuta, 2003 - klo 14.56:   
Oma windos käyttö:

1. Webbi
2. Ohjelmointi- SDL, GL, kaikki ei windows jutut.
3. Wordi, en minä mutta muut.

Nämä kaikki voi hoitaa (paremmin) jollain muulla käyttiksellä. Kun oma classic amy on vähän tahmainen esim. GLään, halpa (varsinkin käytetty) pc rauta on pelastus. BeOSsia ja Redhättiä on tullut käytettyä, mutta niissä on omat ongelmansa(ajurit, tehot jne..). Nyt olisi tarkoitus heittää pc:hen Debian GNU/Linux ja windossi pellolle, vaikka väkisin. Vaatii tosin esim äänikortin vaihtoa linukka ystävällisempään, mutta on se sen arvoista.

 

tomppa
Torstaina, 13. maaliskuuta, 2003 - klo 17.51:   
"Ei voi poistaa kansiota, tiedosto on jo olemassa"? Aaargh. Muunmuassa tämmöstä tänään. Pitää hankkia nyrkkeilysäkki koneen viereen...

 

KimmoK
Perjantaina, 14. maaliskuuta, 2003 - klo 0.45:   
Yritin benchmarkata konetta ... kaverin tekemä FPU testi pelasi hienosti ... mutta yksikään madonionin 3D testi ei toimi vaan kone kaatua kosahtaa ... olisin kokeillut myös quake3:a mutta openGL ajurin asennus kaatuu ... taas näitä päiviä...

 

KimmoK
Sunnuntaina, 16. maaliskuuta, 2003 - klo 15.58:   
Ahistaa... Windows ajurit vie kymmeniä megoja kovalevytilaa ja toimii päin prinkkalaa. Aiemmin valitin että kone jumittaa tulostuksen ajan... nyt lisänä vatuttaa kun oon asettanut tulostuksen harmaasävyille, niin väritulostetta pukkaa siitä huolimatta... no eihän se maksa kuin rahaa.

 

JPQ
Sunnuntaina, 16. maaliskuuta, 2003 - klo 19.11:   
KimmoK: No hyvä ihme mikset tulosta amigalla ai niin taitaa olla sellaista materiaalia jota ei voi amigalla tulostaa. Ja onhan TurboPrint hidas 68060:llakin...

 

KimmoK
Sunnuntaina, 16. maaliskuuta, 2003 - klo 20.49:   
JPQ: subject on "windows itkut", joten eipäs mennä offtopic:n... ;)

(mutta, joo, varmasti 060 ois paljon hitaampi, mutta AOS ja executive kuitenkin antaa sulavan toiminnan yms yms.)

Joskus vielä laitan tuon tulostimen Linux serverin taakse, silloin toivottavasti hommat pelaa taas paremmin... tai ainakin eri tavalla.

 

KimmoK
Maanantaina, 17. maaliskuuta, 2003 - klo 18.30:   
Jos olen käyttänyt levykettä PC:ssä, niin seuraavan kerran kun käynnistän koneen, w2000 jään runklaamaan korppuasemaa. Siis korppuasema rutkuttaa 3 sekunnin välein.

Ongelma katoaa kun task managerilla tappaa explorerin + käynnistää sen uudestaan.

Ei vain huvittaisi joka buutin jälkeen tehdä edellämainittua manööveriä, mikä avuksi?

(joo, korpuilta ja wintöötiltä ei voi tässä tapauksessa välttyä)

 

JPQ
Maanantaina, 17. maaliskuuta, 2003 - klo 18.55:   
KimmoK: Olet oikeassa.

 

TSK
Maanantaina, 17. maaliskuuta, 2003 - klo 19.19:   
Minulla on W98SE:ssä jo pitkään näkynyt roskakorissa kaikki tuplana. Ei aavistustakaan mikä sen aiheuttaa ja miten siitä pääsisi eroon.

 

tnt
Tiistaina, 18. maaliskuuta, 2003 - klo 6.03:   
Mulla alkaa koko xp näkymään kahtena... Pääsisköhän siitä kellokoskella eroon... taas nappiresettiä perään, ei vastannut muuhun.

 

Markus
Tiistaina, 18. maaliskuuta, 2003 - klo 11.10:   
Minulla usein konetta sammutettaessa (viimeksi eilen) Windows pian ilmoittaa, jostain sovelluksesta minkä nimeä ei mainitse, että sovellus ei vastaa jne. Sitten alkaa tyypillinen epämääräinen tahmaus ja koneen saa sammutettua onnistuneen resetin ja uudelleen boottauksen jälkeen (jollei sitten kertakaikkiaan koneen takana olevasta virtakytkimestä napsauta virtoja pois). Tähän liittyy silloin tällöin scandiskin käynnistyminen lisäksi...

 

Markus
Tiistaina, 18. maaliskuuta, 2003 - klo 11.12:   
Tuohon yllä olevaan vielä, että tuo "sovellus ei vastaa"-ilmoitus tulee siis yllätyksenä, eli kaikki on päällisin puolin näyttänyt sujuneen hyvin...

 

Markus
Tiistaina, 18. maaliskuuta, 2003 - klo 14.01:   
Kun klikkasin erästä Word-dokumenttiani juuri, niin sain virheilmoituksen: "Asiakirjan nimi tai polku ei kelpaa." :( Alunperin olin tallettanut dokumentin WordPadilla Word 6.0-formaatissa. Näemmä Word2000 ei sitten osaa avata tuollaista...

 

JPQ
Tiistaina, 18. maaliskuuta, 2003 - klo 15.36:   
Markus: mikset mainitse sovelluksen nimeä?
herätät näet epäilyä ja toiseksi se voi olla olennaistakin...

 

Markus
Tiistaina, 18. maaliskuuta, 2003 - klo 15.54:   
JPQ: Johtuu siis siitä, että en tiedä, mistä sovelluksesta on kyse. Minun näkökulmastani olen siis sulkenut kaikki sovellukset ja työpöytä näyttää siistiltä, mutta sitten kun olen klikannut "sammuta", niin homma pysähtyy siihen, että Windows sanoo "sovellus ei vastaa", mutta ei kerro, mistä sovelluksesta on kyse ja omasta näkökulmastani katsottuna olen sulkenut kaikki avaamani sovellukset.

 

tomppa
Tiistaina, 18. maaliskuuta, 2003 - klo 18.03:   
Markus: Toihan on ihan jokapäiväistä, sen kanssa vaan pitää tottua elämään. Hassua miten windossa on aika paljon sellaisia juttuja. Niin ja tietääkö kukaan saako windossissa mitenkään muutettua tätä ikkuna-pomppaa-eteen-yhdellä-klikkauksella 'featurea'. Se on hyvin hyvin _syvältä_.

 

KimmoK
Tiistaina, 18. maaliskuuta, 2003 - klo 19.55:   
Tähän threadiin en oo vielä kerinnyt mussuttaa siitä että mulla scannerin ajuri/tioolkit/mikälie avautuu aina alimmaiseksi muiden ikkunoiden taakse.

Eli kun tökkään skannerin painiketta niin näytöllä ei näy mitään... paitsi sitten kun huomaa että taskbar:ssa on yksi uusi nappula, jolla saa tongittua sen ikkuna ylös sieltä seitsemän sylen syvyydestä. ("toimii" kaikilla Cacon660U skannerin ajureilla mille tahansa windowsille)

 

TSK
Tiistaina, 18. maaliskuuta, 2003 - klo 22.47:   
Markus: Tuo tilanne "nimi tai polku ei kelpaa" tulee tuplaklikatessa tiedoston ikonia ja jos tdston nimessä on välilyöntejä. Tuon välttää helpoiten jos jättää välit pois nimistä. Tuon välttää myös esim. kun laittaa esim. WordPad:in listaan joka tulee kun ottaa hiiren oikealla painikkeella valikon ja siitä lähetä. Sitten aina "lähettää" tuon tiedoston sille sovellukselle jota haluaa käyttää (joka itse pitää ensin lisätä siihen valikkoon). Lähetä-valikko = C:\Windows\SendTo (W98). Tohon hakem. haluamiensa sovelluksien pikakuvakkeet.

 

Markus
Tiistaina, 18. maaliskuuta, 2003 - klo 23.00:   
TSK: Olen törmännyt tuohon ongelmaan välilyöntinimien kanssakin, mutta tässä kyseisessä tapauksessa tiedostonon nimi on "8.3.vastaus.doc" eli siinä ei ole spaceja. Jostain syystä en saa avattua tuota klikkaamalla, enkä ottamalla Wordilla valikosta Tiedosto->Avaa-> jne... WordPadilla saan tiedoston auki.

 

JPQ
Tiistaina, 18. maaliskuuta, 2003 - klo 23.02:   
KimmoK: tuo kuuluisi ehkä uuteen Threadiin Windows sovellus itkut ja toinen uusi threadi Linux Itkut(Vai väittääkö kaikki että turha). Onhan amigalalakin pulmia eli B&P
tuo uusi pitää tekijältäkin kysyä jos on tauko tahdin biisissä. niin miksei sen jälkeinen mene talteen tai vika ainakin joku tuon tapainen.

 

Markus
Keskiviikkona, 19. maaliskuuta, 2003 - klo 12.34:   
Minäkin muuten luulin pitkään, että Windowsin ikkunointi on aina sellainen (ilman käsin tehtyä patchailyä), että ikkuna jota kilkataan tulee päällimmäiseksi. Vähän aikaa sitten imuroin itselleni ZipItFast-ohjelman (osaa LHA-paketit(kin)), ja huomasin, että ohjelman ikkuna oli "always on top", jolloin muita ikkunoita ei saa kyseisen ikkunan päälle ollenkaan. Tämäkin tuntui varsin häiritsevältä ominaisuudelta, mutta onneksi ohjelman asetuksista tämän ominaisuuden pystyi muuttamaan.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 19. maaliskuuta, 2003 - klo 14.25:   
Mulla on töissä aika hiljainen kone ... paitsi kun windows avaa jonnekin toisen ikkunan taakse jonkin boxin joka syö 100% CPU:ta ... ja sen huomaa siinä vaiheessa kun koneen puhaltimen ääni alkaa läheistyä eläimellistä...

Samainen humina/surina/ulina yleensä ilmoittaa tehokkaasti että jollain sovelluksella on nyt paha olla.

 

Markus
Keskiviikkona, 19. maaliskuuta, 2003 - klo 15.07:   
...lisätään tuohon ikkunakäyttäytymisviestiini, että tuo always-on-top-käyttäytyminen saattoi kyllä siis olla jotain ohjelman omaa viritystä, eikä osa Windowssin "luonnollista" käyttäytymistä, en ole varma... Onko kuulolla Windows-asinatuntijoita, jotka osaisivat sanoa, millaisia käyttäytymissääntöjä Windows sellaisenaan ikkunoille tarjoaa? Visual Basic 5:ssä ei ainkaan ole sellaisenaan tarjolla mahdollisuutta muuttaa yhdellä-klikkauksella-päällimmäiseksi -featurea.

 

Ibe U
Keskiviikkona, 19. maaliskuuta, 2003 - klo 15.29:   
En edelleenkään tiedä miten onnistutte tekemään nuo sotkut.

Mutta tuo nimi ongelma vaikuttaa siltä että on menty sen yhden feikki virus kirjeen lankaan ja poistettu windowsin osa joka korjaa noita nimiä.

En jaksa muistaa tarkemmin mutta jos ongelma on alkanut noin 9kk sitten kyseessä on toden näköisesti se.

PS. PC-kin toimii kun pitää siitä huolta eikä antaudu propellihattuhalujen vietäväksi.

 

Markus
Keskiviikkona, 19. maaliskuuta, 2003 - klo 15.37:   
Hmmm, en tietääkseni ole viruskirjeitä avannut. Nimiongelmaan törmäsin vasta tämän kuun aikana.

 

JPQ
Keskiviikkona, 19. maaliskuuta, 2003 - klo 16.56:   
Ibe U: eikä muuten toimi tiedän tasan tarkkaan monta jotka ei mitään turhaa koneessaan pidä eivätka harrasta kummia viritelmiä niin olen käsittänyt.

 

Markus
Keskiviikkona, 19. maaliskuuta, 2003 - klo 18.20:   
...öh, niin en siis ole poistellut Windowssista mitään osia. Ainoa muutos, minkä itse Windowssiin olen tehnyt, on ollut turvallisuuspäivitykstet. MBNetin uutisissa oli joku "testaa selaimesi turvallisuus"-linkki, mitä seurasin...

Tutkailin tuota nimi-ongelmaa. Näyttää siltä, että jos tallennan WordPadilla Word 6.0-formaatissa dokumentin, niin Word 2000 antaa "Asiakirjan nimi tai polku ei kelpaa"-ilmoituksen mille tahansa tiedoston nimelle eli WordPad ja Word2000 eivät näytä olevan tältä osin yhteensopivia.

 

JPQ
Keskiviikkona, 19. maaliskuuta, 2003 - klo 18.30:   
Ibe U: eivätkä avaa liite tiedostoja noin vain. Eli kyllä pulma jossain muualla..

 

Ibe U
Keskiviikkona, 19. maaliskuuta, 2003 - klo 19.24:   
Äh ei se ollut liitetiedosto tai virus vaan maili jossa kerrottiin viruksesta jolla on ruma musta ikoni kehoitettiin poistamaan se heti :-)

Ohjelma korjaa windowsin nimi ongelmia.

Eli jotain " Eräs hyvä ystäväni kuuli viruksesta joka aktivoituu xx.xx.xxxx, virus ohjelmat eivät sitä löydä, mutta voit itse tarkistaa....

Onko officeen asennettu tarvittavat konvertterit?

Office 2000:ssa on ärsyttävä piirre se että jos asentaa sen vakio asetuksilla on valikoissa ominaisuuksia joita ei ole asennettu.

 

JPQ
Keskiviikkona, 19. maaliskuuta, 2003 - klo 19.33:   
Ibe U: samapa se ja toiseksi eräällä henkilöistä ei ole internettiä.
Myönnän tietyt asiat pahentavat asioita. Jos esim. Windows
kirjoittaisiin uusiksi niin ajurit toimisivat paremmin vai miten se
meni.;-) Yx lysti kun Windowsia en käytä.

 

Markus
Keskiviikkona, 19. maaliskuuta, 2003 - klo 19.53:   
En oikein ole täysin varma, mitä Officen komponentteja minulla asennettuna. Ostin nimittäin nyk. PC:ni (800MHz Duron) 2001 syksyllä 600mk:lla :-O sukulaiseni työpaikasta. Koneeseeni oli asennettu Office 2000 valmiiksi, enkä omista asennus-CD:eitä. :)

Se täytyy Windowssin kunniaksi sanoa, etten ole joutunut asentamaan sitä uudestaan kertaakaan, vaikka kone on jo toista vuotta käytössä... Toisin oli Red Hat Linux 4.1:n kanssa. Taisin olla kyllä melkoinen Linux-kädettäjä, mutta välillä kävi niin, että ääniä ei kuulunut, enkä saanut niitä kuulumaan uudestaan ilman kernelin uudelleen kääntämistä vai mitenkähän se oli... AmigaOS:issa on aina riittänyt yksi asennus...

 

KimmoK
Torstaina, 20. maaliskuuta, 2003 - klo 7.32:   
Viimeyönä se laptop teki uuden ihmetempun... kytkin sen illalla verkkovirtaan koska tiesin että se herää yöllä henkiin ja alkaa kuluttaa akkua ... olihan se yöllä herännyt (vaimo oli herännyt piippaukseen) mutta se oli myös kaatunut + sammunut ihan itsekseen ... onneksi olin tallentanut tiedostot.

(itselläni on minimalistiset softien konfiguraatiot, koneissa on vain ehdottomasti pakolliset elementit + palomuurit + virustappajat automaattisesti ajan tasalla, työkoneissa minulla ei ole edes admin oikeuksia ... mutta kaikki w2000 koneet kusee tasaisen tappavaa tahtia, hieman enemmän kuin NT4, hieman vähemmän kuin w98se. "Eilen se toimi, tänään se ei toimi, sellainen on Windows.")

 

KimmoK
Torstaina, 20. maaliskuuta, 2003 - klo 8.06:   
Ärsyttää.. kun esim. käynnistää outlookin niin sen ikkuna tulee kaikkein päälimmäiseksi JOPA HIIREN OSOITTIMEN PÄÄLLE kunnes se saa exhance serverin kanssa hippaset sovittua...

Moniajokäyttis? NOT!!!!!!!!!!!!!!!!

 

JPQ
Torstaina, 20. maaliskuuta, 2003 - klo 13.10:   
KimmoK: niinpä.
Kaikki: Ruvetaan kuvittelemaan modernilla prossulla AmigaOSia nykyäänkin on vesikielellä ja miettikää tehoa vielä lisää. Ja minusta on turhaan koti & työ windowS erikseen. Ja "oikoluku" tuo windowS tarkoituksella just noin.

 

KimmoK
Torstaina, 20. maaliskuuta, 2003 - klo 14.11:   
Netissä porukka näkee märkiä unia kuinka nopeaksi OSX:n käyttöliittymä tulee 2.5 Ghz 970 prossulla... entäs me joilla AOS käyttöliittymä on nopea jo 060/50 koneissa ... meneekö meillä taju jo 600Mhz kohdalla...

 

JPQ
Torstaina, 20. maaliskuuta, 2003 - klo 15.50:   
KimmoK: olet oikeassa ja toiseksi menee taju osin jo tuolla 060/50Mhz:sellakin... eli amiga ei sovi herkille....

 

tnt
Torstaina, 20. maaliskuuta, 2003 - klo 16.45:   
boottasin puuceen, itku tuli silmään hitauden vuoksi.
boottasin amigan060/64, paska tuli housuun nopeuden vuoksi...

 

Anu Seilonen
Perjantaina, 21. maaliskuuta, 2003 - klo 17.51:   
Jatketaan itkeskelyä uudessa ketjussa tämän täyttymisen vuoksi. -Thoriel