Olisko peliohjaimesta ratkaisijaksi k...

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2003 » Viestit 03/2003 asti » Olisko peliohjaimesta ratkaisijaksi konsolia valittaessa? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

KimmoK
Maanantaina, 13. tammikuuta, 2003 - klo 17.51:   
Toisaalta houkuttelisi laittaa tehokkain konsoli. Mutta kun se on firmalta jolta en halua mitään ostaa (periaatekysymys). Toisaalta houkuttelisi laittaa PPC pohjainen pelikonsoli (mutta siinä on se epästandardi mini DVD, eikä sillä vois DVD:tä katsella yms. PS2 on tehottomin ja vanhentunut mutta sille on eniten pelejä (ja sille ilmestyy edelleen eniten pelejä), sillä voi katsoa DVD:tä ja sitä voi helposti laajentaa ...

ja Amigassa saa toimimaan pleikkari2:n peliohjaimet vai saako?

Tiedän että on olemassa adapteri jolla saa PS1 peliohjaimet toimimaan Amigassa.
(ja toisaalta, ilmeisesti PS1 ohjaimet toimivat PS2:ssa)

Onko kellään moisesta käyttökokemusta?
Toimiiko moisella myös PS1 analogia ohjaimet ja ratit?

Onko olemassa adapteria PS2/GC/XBOX ohjaimien käyttämiseksi Amigassa?

Onko olemassa adapteria PS2/GC/XBOX ohjaimien käyttämiseksi PC:ssä (ja jatkossa AmigaOne:ssa)?

 

KimmoK
Maanantaina, 13. tammikuuta, 2003 - klo 17.51:   
Olinpas taas sekava ... koettakaa kestää. ;-)

 

Aone
Maanantaina, 13. tammikuuta, 2003 - klo 18.27:   
Ps 2 Amiga adapterin ohjeet löytyi muistaakseni aminetistakin. Aika yksinkertainen laite rakentaa.

 

Joanna
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 1.39:   
KimmoK: kannattaa muistaa että PS2:sia ostetaan edelleen joka kuukausi enemmän kuin kaksi kilpailijaansa yhdessä. (viimeisimmän tiedon mukaan joulun aluskuukautena myytiin yli 6miljoonaa PS2:sta maailmassa..) Eli sille tulee paras pelivalikoima ja suurin määrä muuta krääsää. Samaten sen pelejä saa siten helpoiten käytettyinäkin kun niillä on paljon pelaajia.

 

JPQ
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 14.26:   
KimmoK: Missä konsolissa on PPC ? ja PS2 ainakin laatu firman.

 

KimmoK
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 15.06:   
JPQ: GameCube:ssä on IBM:n sulautettu PPC prossu (440GP) johon on lisätty joitain käskyjä Nintendon pyynnöstä.

(itse olin äskettäin projektissa jossa käytettiin samaista prossua, ilman pelikäskykantaa, kuitenkin)

 

JPQ
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 16.46:   
KimmoK: hienoa. Ja hyvä taito tulevaisuutta varten kun ei tiedä mitä se tuo. Ja käytitkö konekieltä ? eipä muuten mutta harva osaa enään mitään kone kieltä kait.

 

KimmoK
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 17.14:   
JPQ: Kyllä oma koodausalue oli niin korkealla tasolla että samat softat pyörii sekä x86:ssa että PPC:ssä. Konekieltä käytetään tukiasemissa varsin vähän nykyään. Yleensä lähinnä vain ajurirajapinnoissa, jos on pakko. Siis PPC koodaustaidot ei kerinneet kasvaa.

 

JPQ
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 19.11:   
KimmoK: Voih. Ja toiseksi kiva tietää niissäkin PPC:itä ja ilmeisesti myös x86:sia ? ja tuohan sitä kone kieltä enään oikeasti tarvitaan.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 15. tammikuuta, 2003 - klo 10.17:   
JPQ: mitähän tuohon sanoisi ... toisalta, isoissa sulautetuissa järjestelmissä x86 on ollut tae menestykseen ... mutta x86 on nyt todellakin "out", mutta intell ei ... PPC on minun näkövinkkeleistä tämänhetken ylivertaisesti paras suoritin kun rakennetaan tehokkaita sulautettuja vehkeitä (olen nähnyt yhden PPC:n kykenevän korvaamaan kaksi vastaavaa pentium prosesoria) ... Intell ei kuitenkaan lepää laakereillaan ... onneksi ei myöskään IBM ... motorolla voi olla luovuttanut pelin, mutta saapa nähdä...

 

JPQ
Keskiviikkona, 15. tammikuuta, 2003 - klo 11.20:   
KimmoK: Intellisähän ei ole vikaa paitsi juuri x86:sessa. Eikä siinä muuten kun tuntuu että iso ohjemistofirma ja Inhell(anteeksi Intel) juonii yhdessä. PPC on tosiaan paras run rakennetaan oikeita tietokoneita miksi esim. apple sitä käyttäisi ? ja x86 on hirvein. Ja toiseksi paras on 680x0.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 15. tammikuuta, 2003 - klo 11.40:   
JPQ: Käsittääkseni PPC:n ympärille on helpompi rakentaa sulautettua laitetta kuin x86:n ympärille. Kotitietokoneeseen taas tarvitsee esim. PCI/AGP väyläohjainpiirejä jotka on kiven alla tai ne joutuu tekemään itse. Lisäksi kotikoneissa PPC:n riippakivenä on megahertsien puute joka haittaa markkinointia ja myyntiä.

Suuri edistysaskel PPC:lle olisi jos ATI tekisi nforce:a vastaavan väyläohjain+näytönohjain paketin PPC:lle (gamecube2). Tai jos IBM sisällyttäisi väyläohjaimen prosessoriin tai jos IBM alkaisi valmistaa väyläohjainta PPC prosessoreilleen.

 

JPQ
Keskiviikkona, 15. tammikuuta, 2003 - klo 13.26:   
KimmoK: käsittääkseni x86 on oikeasti kivikautinen. Kellotaajuus ja muut numerot myy sehän tiedetään.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 15. tammikuuta, 2003 - klo 17.16:   
Ostopäätöstä edelleen helpottava seikka: http://saku.bbs.fi/discus/messages/2504/2615.html?1042642651

 

Joanna
Keskiviikkona, 15. tammikuuta, 2003 - klo 21.41:   
KimmoK. Motorolalla ei ole hirveitä Megahertsimääriä mutta niiden Embedded IO puoli on sellainen että harvalla firmalla on mitään likikään samaa valikoimaa. Tietty osa siitä on esim automotive spesifistä mutta nuo tietoliikennepuolen silput on ihan kivoja moneen käyttöön.

 

KimmoK
Torstaina, 16. tammikuuta, 2003 - klo 7.47:   
Joanna: Jeps. Kyllä Motorollalla on kovia sulautetun puolen prossuja. Kuitenkin Mot:n tuotekehityksestä on ollut julkisuudessakin juttuja jotka aiheuttaa arveluita heidän pysymisessään esim IBM:n PowerPC:iden kelkassa. Toisaalta on meilläkin tähyilty Altivec:n suuntaan ja tehty pieniä kokeilujakin. Verkkopuolella käytämme sekä motorollan että IBM:n powerPC prossuja + intelleitä.

 

Neofelis
Keskiviikkona, 29. tammikuuta, 2003 - klo 18.20:   
Hieman yllättäen kannattaa ostaa se konsoli, jonka pelit kiinnostavat eniten.

Jos Halo, Dead or Alive 3, Project Gotham Racing, Deathrow, Mech Assault ja tulossa oleva DoA Xtreme Beach Volleyball kiinnostavat, kannattaa ostaa Xbox.

Jos GTA3, Metal Gear Solid 2, Pro Evolution Soccer, Virtua Fighter 4 ja tulossa oleva Devil May Cry 2 kiinnostavat, kannattaa ostaa PS2.

Jos Pikmin, Super Mario Sunshine, Eternal Darkness, Super Smash Bros. Melee ja tulossa oleva Metroid Prime kiinnostavat, kannattaa ostaa GameCube.

Tosin jos DVD-mahdollisuus kiinnostaa eikä halua ostaa erillistä soitinta, kannattaa viimeinen unohtaa. PS2:n mukana tulevaa DVD-valmiutta ei kannata arvostaa enempää kuin Xboxin erikseen ostettavaa, koska hinta on konsolissa jo valmiina. Xbox on muuten halvempi, mutta DVD-ohjaimen kanssa maksaa saman verran.

-Panu Koponen

 

Hooligan/DCS
Keskiviikkona, 29. tammikuuta, 2003 - klo 21.04:   
Ok. Ihan fiilispohjalta topicciin perustaen, en ehdi lukea kaikkia postauksia.

PS2:lle tosiaan ilmestyy pelejä eniten, mikä tarkoittaa paskaa ja helmiä sekasin niiden keskivertojen seassa.
Itse näen sen näin n. 200 ps2 peliä omistavana ja xboxia (jota nyt yleisesti pidetään jostain syystä aina vertailukoneena) pelanneena että Xboxin pelikehittäjät eivät vielä vedä raudasta lähellekään sitä mitä pitäisi. Siis ei LÄHELLÄKÄÄN .. liekö siinä syy että kaikki ovat tottuneet "push pixels"-tekniikkaan eli kaikki grafiikka vedetään niin tappiin että ollaan rajoilla milloin peli on pelattava ja epäpelattava. En jaksa alkaa luettelemaan mitä hittipelejä on millekin konsolille koska saisin mario-viha ryöpyn niskaan mutta toteanpa vaan ettei Splinter Cell mitään pelasta ;-)

Ohjaimista..
Hmm.. muutama vuosi sitten pidin PSX ohjainta de facto parhaana.. hyvä ohjain onkin. Mutta muutaman tunnin session jälkeen alkaa käsissä huomata että pelattu on.. liekö räpyläkädet vai onko ohjain hieman liian pieni.. (veikkaan molempia).
DualShock2 kosketusherkät tatit ja nappulat ovat jumalia.. GT3:n pelaaminen digitaaleilla alkaa olemaan jo nautinnollista, puhumattakaan monesta muusta pelistä jotka käyttävät porrastettua painallustehoa nerokkaasti hyväkseen.

DS2 omaa saman pienuusongelman kuin ykkönenkin, mutta Xboxin peliohjain on minun käteeni liian kömpelö. Uskon toki että siihenkin tottuu.. alkup. topicciin liittyen niin ei helvetissä. Pelikonsolia ei valita ohjaimen takia vaan niiden pelien takia. Ja tällä hetkellä PS2 vetää siinä 90-10 turpaan xboxia ja cubea.

ps. foto oiks kiva ja myöskin konsoliarea foorumissa :)

 

JPQ
Keskiviikkona, 29. tammikuuta, 2003 - klo 21.37:   
Hooligan: konsoli alue ei kuulu tänne siis mikään erillinen.

 

KimmoK
Torstaina, 30. tammikuuta, 2003 - klo 9.43:   
@Neofelis

Syynsä itse kullakin. 8)

Itse haluasin mm. yhdistää investoinnit. Tuplat peliohjaimet maksaa tuplat, jne...

Ja haluan joka tapauksessa tukea myös pelikehitystä AmigaOS:lle.

(tällähetkellä näyttää varmalta että erillistä DVD soitinta en osta)

Muuten, onko PS1 emulaattoria olemassa XBOXille? 8)

 

JPQ
Torstaina, 30. tammikuuta, 2003 - klo 10.15:   
KimmoK: PS2 olisi suositukseni ja mikset osta erillistä DVD:tä ? et kai siksi miksi en osta noista kumpaakaan siis syy mitä voi ohittaa eli vanha vanha tuttu raha.

 

KimmoK
Torstaina, 30. tammikuuta, 2003 - klo 10.42:   
JPQ: Olen ymmärtänyt että PS2:sta (ja XBOX:sta) saa varsin kelvollisen DVD soittimen ja siinä on sentään se pelikonekin kaupan päälle.

(Syynä siis on raha, mutta myöskin se että elektroniikan määrän kasvu alkaa jo pikkuhiljaa hirvittämään ja se kun niiden vikaantumisen kanssa saa aina tapella ja kyllästyttää aina opetella uusia pervoja käyttöliittymiä ... Viimeaikoina on raastanut hermoja JVC:n videoiden bugit, perhana, verkonpainoksi kuuluisi sekin apparaatti.)


Veli oli muuten juuri ostanut lapsilleen käytetyn PS2:n, oli tullut valtava määrä pelejä munana (olikohan jopa yli 100 peliä, osa mahtoi olla PS1 pelejä).

Siinäpä sitä pelipoolia minullekin, aluksi. ;)

 

JPQ
Torstaina, 30. tammikuuta, 2003 - klo 10.53:   
KimmoK: onko ihan softa bugeja ? laijista riipumatta voisitko valaista minkälaisia ne on ?

PS. Ennen JVC:shen jonkun verran luottanut merkkinä.
PPS. Bugeista yleensäkkin kiinnostunut alustasta riipumatta. Mutta sitä enempi mitä yksikertaisemassa vehkeessä.

 

Hooligan/DCS
Torstaina, 30. tammikuuta, 2003 - klo 13.08:   
@ KimmoKe
Joo paitti että PS2 ei toista kaikkia dvd-elokuvia.
Pakkohan niistä sadasta pelistä on osa olla psx pelejä koska muuten sadan ps2 originaalipelin hinta nousisi taivaisiin *wink* *wink* :)

 

KimmoK
Torstaina, 30. tammikuuta, 2003 - klo 15.16:   
@Hooligan
"PS2 ei toista kaikkia dvd-elokuvia"

Onko tuo faktaa myös sen DVD player päivityksen jälkeenkin (päivitys jonka saa kauko ohjaimen mukana rompulla, ladattavaksi 8Mt muistikortille)?

Luulin että se oli "vain" PS2:n alkuajan murhe?

Mitkä DVD:t sillä ei näy? Vai onko se satunnaista?

 

tomppa
Torstaina, 30. tammikuuta, 2003 - klo 15.34:   
Mitenkäs toi PS2 siis DVD käytössä nykyään pelittää, kokemuksia kellään? Kannataisko? Itse nyt niin pelien takia mutta emäntä varmaan jotain Tekkeniä mielellään hakkaisi. Ja kaippa sitä itsekin välillä Finalfantasyjä.. DVD puoli vaan on vähän epäilyttänyt.

 

Joanna
Torstaina, 30. tammikuuta, 2003 - klo 15.47:   
Ainakin itsellä on omia ja lainalevyjä katsellessa tullut vastaan vain tasan yksi jossa on ongelmaa. Tron-elokuva (olikohan joku 20V juhlajulkaisu) siinä on yksi kohta jossa kuva sekoaa.. Jos katsoessa pomppaa sen kohdan yli (seuraavan chapteriin esim) niin loppuosakin on taas ok.

Muuten on toimineen niin suomalaiset, eurooppalaiset kuin R1 jenkkileffatkin (Region-X on kätevä ratkaisu aluekoodeihin), lisäksi kun äänet menee optisen linkin kautta ja kuva RGB:nä ei kummassakaan ole minusta valittamista.

 

Seppo
Perjantaina, 31. tammikuuta, 2003 - klo 14.37:   
Eipä ole ollut PS2:n DVD-soittimen kanssa mitään ongelmia, ei ennen eikä jälkeen kaken mukana tulleen playerisoftan päivityksen.

Epäilisin että nuo ongelmat liityi alkuaikojen koneisiin, elävätpähän sitkeästi varsinkin PC/XBox käyttäjien tarinoissa... :)

 

Hooligan/DCS
Perjantaina, 31. tammikuuta, 2003 - klo 20.28:   
Onhan noita leffoja.. Anttilassakin on useampia missä lukee että "Ei toimi ps2:n kanssa" .. noh mulla on Jackie Brown joka ei toimi edes parissa oikeassa dvd-soittimessa.
Eihän niitä leffoja nyt hirveän montaa ole.

 

JPQ
Lauantaina, 1. helmikuuta, 2003 - klo 14.18:   
Hooligan tai muut tietävät: Mikähän siinä on ettei toimi ? ettei vaan totaalisen moraalittomat kopiointi suojaukset?

 

Hooligan/DCS
Lauantaina, 1. helmikuuta, 2003 - klo 15.10:   
Ei sillä ole kopiointisuojien kanssa mitään tekemistä. Leffa ei vaan toimi tai sitten toimii vain siihen asti kun tulee eteen lukupinnan vaihto. Taitaa olla enemmän joku dvd-levyn ohjelmointiteknillinen ongelma kuin laitteistosta/ps2 softasta johtuva. Hankala kommentoida mitään 100% kun mulla on pari dvd soitinta elokuvia varten. Konsolilla pelataan, soittimilla soitellaan :)

 

JPQ
Lauantaina, 1. helmikuuta, 2003 - klo 18.12:   
Hooligan: olemme samaa mieltä. Minäkin tykkäään täsmä tavaroista eli en joka paikan hyölistä amiga tuosta poikkeuksena kun pc=peli consoli tai pocket calculator.

 

KimmoK
Perjantaina, 7. helmikuuta, 2003 - klo 23.29:   
Hieman aheeseen liittyvää... huhua tai jotain...

Kuulemma playstation3:ssa on PowerPC prossu...
http://www.theinquirer.net/?article=7078

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: