Microsoft sopi miljardin korvauksista...

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2003 » Viestit 03/2003 asti » Microsoft sopi miljardin korvauksista kuluttajille « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Terho
Lauantaina, 11. tammikuuta, 2003 - klo 14.30:   
Amerikkalainen ohjelmistojätti Microsoft on sopinut maksavansa jopa 1,1 miljardia dollaria vahingonkorvauksia kalifornialaiskuluttajille, jotka haastoivat yhtiön oikeuteen monopolilakien rikkomisesta ja ylihinnoittelusta.

- Tämä on yksi suurimmista vahingonkorvaussummista, joihin Kalifornian monopolivastaisten tai kilpailulakien perusteella on päädytty, sanoin kuluttajien asianajaja Eugene Crew.

Kanne jätettiin San Franciscossa yli kaksi vuotta sitten, ja jutun oli määrä mennä oikeuskäsittelyyn ensi kuussa. Microsoft on aiemmin sopinut Yhdysvaltain oikeusministeriön kanssa oikeusjutun, joka myös liittyi määräävän markkina-aseman väärinkäyttöön.

(STT)

 

JPQ
Lauantaina, 11. tammikuuta, 2003 - klo 19.40:   
On kyllä surkean pieni susmma mutta hyvä alku.

 

Jupp3
Sunnuntaina, 12. tammikuuta, 2003 - klo 0.36:   
Tollainen summe per windows-käyttäjä niin alkaa näyttä jo paremmalta :)

 

JPQ
Sunnuntaina, 12. tammikuuta, 2003 - klo 1.51:   
Jupp3: Tai saisivat lahjoittaa jokaiselle M$ tuotteen takia tekeleensä menettäneelle Pegasoksen ja AmigaOnen Ja CommdodoreOnen.;)

 

Esa Haapaniemi
Maanantaina, 13. tammikuuta, 2003 - klo 9.43:   
Eihän tuo maksa M$:lle mitään, kun maksu suoritetaan kupongeilla, joilla saa korvaukseksi M$ tuotteita. (Niillä voi "ostaa" myös kilpailijoiden tuotteita, mutta siitä pitää sopia erikseen kunkin ohjelman tekijän kanssa).

Kyllä USA hallitus sietää liian paljon tuollaiselta ohjelmistojätiltä, ilmeisesti salaisten sopimusten vuoksi. NSA on tyytyväinen, kun se voi tunkeutua jokaiseen M$ käyttikseen sisään ja tehdä tietokoneterrorismia ihan "luvan" kanssa :(

 

Ibe U
Maanantaina, 13. tammikuuta, 2003 - klo 11.39:   
Ei saa mollata liikaa mikki softaa, kyllä se on yksinkertaistanut yritysmaailmassa ylläpitoa aika paljon, kun ajattelee että nykyää riittää että osaa yhden valmistajan softat niin se on siinä..

Tietysti siitä voi aina keskustella oliko mikki softan tuotteet ne joista olisi pitänyt tulla hallitsevia, mutta läikkynyttä maitoa on turha itkeä ;-)


Toinen juttu on se että kyllä ne oli "NE MUUT" firmat jotka hoitivat MIcrosoftin maailman valloituksen, mm. Apple, Commodore, Atari, sun tms. varmaan miljoona firmaa jotka omalla hinnoittelullaan ja politiikallaan hoitivat itsensä pois markkinoilta.

Että olisko aihetta kääntää kritiikki sinne minne se kuuluu.

Ajatelkaas jos Commodoren kaverit olisi olleet niin visonäärejä että olisivat tehneet raudasta vapaan ja keskittyneet käyttiksen tekoon....

Ehkä mäkin kirjoittaisin tätä Compaq:in Amiga cloonilla jossa jylläisi 68180 1.2Ghz

 

KimmoK
Maanantaina, 13. tammikuuta, 2003 - klo 12.53:   
Minun vahva mielipiteeni on se että yritysmaailman kompuutterit eivät tarvitsisi ylläpitoa juuri lainkaan jos mikkosohla ois pois häiritsemästä. Ainakin minulla AmigaOS toimii kuin junan vessa vuosikymmenestä toiseen, toisin on win...

Mikkisoftan paras ominaisuus on se että se työllistää miljoonia ihmisiä ympäri maailman.

(ja osaa ne kyllä tehdä hyviä nappiksiä yms. rautaa)

 

JPQ
Maanantaina, 13. tammikuuta, 2003 - klo 13.22:   
KimmoK: Aivan. Eli tulisi mikrotuelle suurtyöttömyys. Ja rautahan ainakin on jotenkin kait ok tosiaan.

 

KimmoK
Maanantaina, 13. tammikuuta, 2003 - klo 15.11:   
Sekin plussaa M$:lle että he ovat osaltaan edesauttaneet tietokoneraudan halpumista & tehon kasvua tuomalla markkinoille aina vain hitaampia ja raskaampia käyttiksiä ja sovelluksia.


Luin muuten joskus vuonna 2000 Intelin pressitiedoitteen jonka mukaan toimistokäyttöön Windows2000:lla pitää olla vähintään 2Ghz prosessori ja mieluummin kaksi moist aprossua...

Onneksi tilanne ei ole noin "paha".

nimim. officekäyttäjä jolla on 600Mhz kone

 

TSK
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 1.08:   
Eihän mikkisoftaa voi syyttää menestyksestään vaan meitä kaikkia ihmisiä siitä että miksi olemme moiselle firmalle niin suuren suosion antaneet ! Ja tuosta että nykyään riittää kun tuntee yhden firman tuotteet sanoisin että ihmiset ovat viime aikoina halunneet Linuxin Wintoosan korvaajaksi. Olisivat pysyneet Unixin kelkassa (60-) 70-luvulta lähtien eivätkä olisi koskaan mikkisoftan kelkkaan lähteneet niin maailma olisi säästynyt monilta suurilta tietokoneinvestoinneilta. Perusteluni ovat sen verran pitkiä että tässä en sen paremmin perustele.

 

JPQ
Tiistaina, 14. tammikuuta, 2003 - klo 14.25:   
TSK: No siksi kun firmoihin tuotteita ostaa "pomot" jotka uskoo mainos tekstejä. Ja perustelusi kuuluvat kuitenkin perus yleistietoon. Tai jos kelkkaa olisi vaihdettu Unixista pois niin Mäkkiin tai Amigaan. Tai edes Atariin.
PS. PC Sucks! Muut Rules!

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: