Amigistien muut harrastukset

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2002 » Amigistien muut harrastukset « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Anu Seilonen
Keskiviikkona, 18. joulukuuta, 2002 - klo 0.24:   
Tervetuloa vastaperustetulle Vapaa sana -alueelle! Tänne siis saa kirjoittaa melkein mistä tahansa, kunhan pysytään hyvän maun ja käytöksen rajoissa.

Sakussakin on aika ajoin Amigaan liittymättömiä artikkeleita. Olemme käsitelleet mm. matematiikkaa, fysiikkaa, RC-autoja, akvarellimaalausta ja scifiä. Tämä on sopivassa mittasuhteessa aivan ok, sillä amigistitkin ovat kuitenkin ihmisiä, joilla on muitakin harrastuksia. Aloitetaanpa keskustelu vaikka tällä perinteisellä kysymyksellä: mitä muuta harrastatte Amigan lisäksi?

Itseltä löytyy muutama akvaario, joiden kanssa tulee tuuskattua. 468-litrainen on se suurin. Muita harrastuksia ovat moottoripyöräily, joka on vähän jäissä rahanpuutteen vuoksi ja jousiammunta, joka nuupahti jokusia vuosia sitten täysin sijoiltaan menneen olkapään vuoksi.

Entäs muut?

 

Joanna
Keskiviikkona, 18. joulukuuta, 2002 - klo 2.17:   
Valokuvaus.. Ollut harrastuksena vielä pidempään kuin tietokoneet. Väliin tuli tehtyä itsekkin MV kuvia ja kuvattua diojakin järjestelmäkameralla, nykyisellään olen siirtynyt kokonaan filmittömään aikaan ostettuni digikameran noin 3 vuotta sitten.

Muistakin harrastuksia on ollut ja mennyt mutta Scifiä ja elektroniikka-rakentelua lukuunottamatta ole kestänyt aikaa. Tietenkin Nettailu (irccaus yms) on kai jo jonkinmoinen harrastus taas sekin... :)

 

JPQ
Keskiviikkona, 18. joulukuuta, 2002 - klo 2.59:   
Minä taas harrastan Pahkasikoja ja öö elokuvien katselua jossain määrin. Ja vesimaalausta ja piirtämistä puuvärein ja vahaliiduin. Ja Pahkasikojen,Disney Sarjakuvien,Masien,Karvisten ja muutamien muiden sarjakuvien lukemista,Synien kanssa näpräystä,muusikin kuunteluakin.

 

JPQ
Keskiviikkona, 18. joulukuuta, 2002 - klo 3.02:   
Joanna: Mikä digitaali kamera sinulla on ?

PS. Mullakin kamera lähinnä kuvankäsittely "taidetta" varten tosin ja tavaroiden myymistä. Kamera on vaatimattomasti Olympus Camedia C2500L parempaakaan sellaista jolle nyky amigassa olisi tuki en siinä vaiheessa löytänyt. En siis harrasta valokuvasta perinteisistä syistä lähinnä korvaa eräiden asioiden hintavuutta eli ei ole varaa ostaa kuvia kuvankäsittely "taiteeni" materiaaliksi.

 

Teemu I. Yliselä
Keskiviikkona, 18. joulukuuta, 2002 - klo 4.03:   
Musiikki (kulutus ja tuotanto) ja elokuvat (pelkkä kulutus... toistaiseksi :)) vievät suurimman osan ajasta. Netissäkin tietysti tulee roikuttua (liian) pitkiä aikoja...

 

Matti Kuuva
Keskiviikkona, 18. joulukuuta, 2002 - klo 8.40:   
Omasta ajastani jää vain hyvin vähän aikaa valitettavasti työn, työmatkojen ja pakollisten kuvioiden (syöminen, nukkuminen) jälkeen. Harrastuksiin voidaan kait laskea tekninen kirjallisuus, musisointi, graafinen suunnittelu, kesäisin lapin matkustus ja kalastus. Talvisin hiihto on juhlaa, kun tilaisuus sattuu tulemaan. Muutakin urheilua olen yrittänyt mahdollisuuksien mukaan harjoittaa, lähinnä koripalloa ja voidaanhan shakki laskea urheiluun :) Sitten tärkeä on vapaaehtoistyö säännöllisesti.

 

JPQ
Keskiviikkona, 18. joulukuuta, 2002 - klo 13.17:   
Teemu: Minkäslaista musaa tuo tuotanto kohta tarkoittaa ?
Matti Kuuva: Shakki on aivourheilua. Eli se on urheilua ainakin vähintään yhtäpaljon kun Formulat ja Ralli.

 

Pasi
Keskiviikkona, 18. joulukuuta, 2002 - klo 13.25:   
Omiin harrastuksiini kuuluu: HiFi (tai oikeammin High-End), elokuvien katselu, salitreenaaminen, kalastus ja kardiologia + muu lääketiede,

aika omituisia juttuja tulevalle sähköinssille.

 

J.
Keskiviikkona, 18. joulukuuta, 2002 - klo 13.58:   
Itsellä on lisäksi anime, musiikin kuuntelu, pelaaminen PS2:lla ja uusinpana harrastuksena pingis.

J.

 

jPV
Keskiviikkona, 18. joulukuuta, 2002 - klo 15.43:   
JPQ: otan tuon kommentin autourheilun vähättelynä, joka ei ole ollenkaan perusteltua. Formulat ja ralli ovat kyllä todellista huippu-urheilua eikä varmaan löydy kovin monia muita urheilulajeja, joissa vaaditaan yhtä pitkäjaksoista täydellistä keskittymistä sekä samanaikaista raskasta fyysistä rasitusta. Huipputasolla autourheilussa vaaditaan täydellistä suoritukseen keskittymistä kun pienikin virhe voi tulla kalliiksi tai jopa hengenvaaralliseksi. Formula 1:n fyysisestä rasittavuudesta käynee esimerkkinä Nico Rosbergin testipäivä Williamsilla. Vaikka hän onkin huippukuljettaja pienemmissä formulaluokissa, niin yhden päivän aikana hänen kuntonsa loppui täysin formula 1:n ratissa. Samaten rallin huipputasolla rasitus on kovaa, kun nykyiset autot kestävät huomattavasti kovempaa röykkyytystä kuin aiemmin. Olosuhteetkin ovat monesti kovinkin rankkoja.

 

miksuh
Keskiviikkona, 18. joulukuuta, 2002 - klo 16.55:   
No tietokoneisiin liittymättömiä harrastuksia mulla on esim valokuvaus joka todella on yksi mun mielipuuhista, harmi vaan ettei ole varaa kun ihan perusvehkeisiin.. Musiikin kuuntelu ja leffat kuuluu toki myös harrastuksiin. Muullon kun kesällä tulee joskus käytyä konserteissa mikäli rahatilanne sen sallii. Kesäsin kierretään sitten festareita :)

Pyöräily on myös mun mielipuuhaa, yleensä olen ajellu ympäri vuoden aina kun kelit sen sallii. Varsinkin kesäsin on kiva ajella pitkiäkin matkoja. Ja ompa sitä tullut Nuuksion maastopyöräily-kisoissakin käytyä ja mieli tekisi tehdä niin jatkossakin. Pyöräilyharrastus on tosin nyt jäissä, kun joku ääliö vrasti mun maastopyörän viime kesänä :P Katellaan sitten taas kun on varaa uuteen pyörään.

Lisäksi retkeily, uinti ja rannalla löhöily on kivaa :) talvisin sitten tulee käytyä uimahallissa, uinti kun on oikeastaan ainut tuommoinen homma mitä ehtii/voi tehdä talvellakin.

 

miksuh
Keskiviikkona, 18. joulukuuta, 2002 - klo 16.59:   
Niin ja harrastuksiin voi kai liittää penkkiurheilunkin :) Lätkä, yleisurheilu, autourheilu ja mäkihyppy on ne joita on kiva tuijottaa :) Olis kiva päästä käöymään Salppurin kisoissa tänä talvena, en olekaan ollut vähään aikaan kiljumassa mäkimontussa :)

Ja tietty diskossa bailaus kuuluu mielipuhiin myös :) Puuh onhan tossa jio noita :)

 

J.
Keskiviikkona, 18. joulukuuta, 2002 - klo 18.34:   
jPV: Aivan totta tuo autourheilun rasittavuus. Itse olen kokeillut mikroautoilua muutaman kerran ja jo 12 minuutin pöristely tuntuu ainakin käsissä - saati sitten kaksi 12-minuuttista lyhyen ajan sisällä. Vaikken olekaan mikään voimamies voin vain kuvitella millaista rääkkiä kokonainen F1-kilpailu on kuskeille. Eikä ralli varmaan ole kevyttä hommaa sekään.

J.

 

JPQ
Keskiviikkona, 18. joulukuuta, 2002 - klo 20.47:   
jPV: Kuule nyt tulee auto urheilun haukkujen syyt siis formulan osalta: Se kuka voittaa on nykyään liikaa kiinni autosta. Ja hommassa haisee aivan liikaa raha. Mutta nauttia sinä silti siitä saat jos haluat en halua enkä voi sitä kieltää. Viihteen takia isojen saaste määrien tuottoa en ymmärrä myöskään.
PS. Jos et nyt ymmärrä niin en voi mitään. Mutta jokainen olkoon mieltä mita haluaa.

 

Teemu I. Yliselä
Keskiviikkona, 18. joulukuuta, 2002 - klo 20.58:   
JPQ: Ihan tietokonepohjaista musiikkia. Tyyli
liikkuu jossain chill-linjoilla, joskaan en
yleensä ajattele genrejä musiikkia tehdessäni.
Jos kiinnostaa, käy ihmeessä kuuntelemassa:

http://www.mikseri.net/riley

 

jPV
Keskiviikkona, 18. joulukuuta, 2002 - klo 21.34:   
JPQ: no formula1 on vain yksi autourheiluluokka sadoista. Siihen toki pätevät nuo mitä sanoit, mutta muissa luokissa tilanne ei ole lähellekään noin paha. Kilpailullisesti formula1 on tylsin luokka, se nyt on vaan julkisuudessa seuratuin nopeutensa ja "glamourinsa" takia. Mutta ei nuo asiat muuta mielestäni sitä, että onko se suoritukseltaan urheilua. Ja välineurheilu on aina välineurheilua... sama se sitten onko kyseessä sukset vai auto :-) Ja jos saasteista huolehtii, niin autourheilu nyt on pienin huolenaihe siinä...

 

zipper
Keskiviikkona, 18. joulukuuta, 2002 - klo 21.39:   
Paras autourheilulaji on tietenkin slotracing eli ura-autoilu. Mikä on
sen hienompaa kuin ajaa 20-senttisellä pienoisautolla 47 metrin rata
ympäri 1.7 sekunnissa - voitte laskea keskinopeuden. Vihje: 0 - 100
km/h alle 0.5 sekunnissa...

 

zipper
Keskiviikkona, 18. joulukuuta, 2002 - klo 21.41:   
Ai niin, mm. kaikki Pahkasiat alkaen noin numerosta 10 +
10-vuotiskatalooki kuuluvat muihin pervoihin harrastuksiini.

 

JPQ
Keskiviikkona, 18. joulukuuta, 2002 - klo 22.04:   
jPV: niinpä on. En oikein hyvin asian teknistä puolta tunne. Urheilussa kaikilla pitäisi olla tasalaatuiset välinee tai kilpailu muuttuu epäreiluksi. Saasteet jotka on viihdettä eri asia kuin esim.teollisuus joka antaa töitä ja tavaraa eli ei ole pelkkää viihdettä ja julmaa bisnestä.
Zipper: Pahkasioissa mitään tuollaista ole. Entäs kelpaako Alivaltiosihteeri ? mulle kelpaa.

 

Janne
Torstaina, 19. joulukuuta, 2002 - klo 11.03:   
JPQ: Kyllähän autourheilukin työllistää ihmisiä. :-)

 

JPQ
Torstaina, 19. joulukuuta, 2002 - klo 15.06:   
Janne: Työllistää joo mutta se on silti vähän eri juttu.

 

Janne
Torstaina, 19. joulukuuta, 2002 - klo 15.32:   
JPQ: Totta kyllä.

 

JPQ
Torstaina, 19. joulukuuta, 2002 - klo 17.02:   
Janne: Samantapainen ero on rihkama ja laatu teollisuuden kanssa. Vaikka rihkamassa onkin vielä kait joskus se vika että lapset tekee ne.

 

miksuh
Torstaina, 19. joulukuuta, 2002 - klo 17.07:   
JPQ: no eihän juuri missään varsinaisessa välineurheilussa ole tasalaatusia välineitä. Tuo ei koske vaan autourheilua vaan useimpia muitakin välineurheilun muotoja. otetaan vaika hiihto. Menestykseen vaikuttaa paitsi äijän kunto, niin myös voitelu, suksen rakenne, pohjan muoto, materiaali ja sileys jne jne. Mäkihypyssä sukset ja hyoppypuku vaikuttaa. mailapeleissä mailalla on yllättävän iso vaikutus jne jne.

 

JPQ
Torstaina, 19. joulukuuta, 2002 - klo 17.23:   
Janne: Siis lisä vikana.

 

TSK
Perjantaina, 20. joulukuuta, 2002 - klo 1.17:   
Musiikkia ja (kunto-)pyöräilyä.

 

JPQ
Perjantaina, 20. joulukuuta, 2002 - klo 14.00:   
miksuh: Autourheilussa väline kaikkein olennaisin. Auto pikksen monimutkaisempi kuin sukset. Vaikka tiedän senkin että suksissakin yms. on eroja. Äijän kunto on ainoa joka saisi minusta vaikuttaa siitähän siinä minusta alunperin kyse eli kuka on paras urheilia eikä se kellä on parhaat välineet,tai kuka maksaa tuomareille eniten. Assemblyn demokompossahan esim. kone mille demoa väännät on kaikilla samanlainen eli se täyttää minusta parhaiten alkuperäisen urheilun idean.

 

Jarkko Pienimäki/Jarpie
Sunnuntaina, 22. joulukuuta, 2002 - klo 14.19:   
Tietokoneiden lisäksi tulee harrastettua pääasiassa musiikkin kuuntelua ja "unelmana" olisi saada ostettua joskus saksofoni ja opetella/opiskella sillä soittamaan, harrastan myös elokuvien katselua ja pääasiassa dvd-formaatissa (kun vhs on niin paska formaatti). Tietysti harrastan myös pelaamista, tällä hetkellä omistan vain ps2:n mutta olen harkinnut GameCuben ostamista mutta saas nähdä tuleeko ostettua ja ainoa harrastus joka ei vie rahaa on pyöräily jota tulee harrastettua kesäisin.

 

JPQ
Sunnuntaina, 22. joulukuuta, 2002 - klo 14.52:   
Jarkko Pienimäki: Mikä saksofoni Altto,Tenori,Sopraano,Baritoni vai mitkä ne oli ?

 

Jarkko Pienimäki/Jarpie
Sunnuntaina, 22. joulukuuta, 2002 - klo 17.16:   
JPQ: En ole vielä enempää asiaa miettinyt kun ne ovat niin hintavia, ei ihan opiskelijalla ole varaa tuollaiseen. Olen myöskin miettinyt syntikkaa ja/tai sähkökitaraakin mutta eivät nekään ihan halpoja ole.

 

JPQ
Sunnuntaina, 22. joulukuuta, 2002 - klo 18.55:   
Jarkko Pienimäki: Syntsaksi neuvon nykyvalikoimasta esim. Yamaha S30:ppistä varsinkin kun engine kivan monipuolinen ja laajennus vara on erilainen kuin Rolandilla eli uusia äänisynteesejäkin saa eikä vain sampleja.;-)
Itsellä on sellainen ja varsinkin jos rock/pop saundeja haet suosittelen jos et siis techno.

 

Joanna
Tiistaina, 24. joulukuuta, 2002 - klo 3.32:   
Ainiin.. yksi harrastus taisi unohtua aiemmin... Eli väsäilen myös jonkimoista musiikin sukuista, vaikkakin se on viimeaikoina taas jäänyt väliin.

Mitäs muuta.. Kai senkin voi jo laskea harrastukseksi että yrittää seurata ja kommentoida mitä tapahtuu Amigan ympärillä...

 

Janne
Tiistaina, 24. joulukuuta, 2002 - klo 14.28:   
Joanna: Kieltämättä tuo Amiga-maailman seuraaminen on omanlaistaan harrastuneisuutta - en tiedä voiko sitä enää normaalin tietokoneharrastuksen piikkiin laitella. :-)

 

Jon
Tiistaina, 24. joulukuuta, 2002 - klo 16.06:   
Sähkökitarasta sanoisin sen verran että kannattaa sijoittaa mieluummin 200 euroa käytettyyn alunperin arvokkaampaan kitaraan, kuin 200 euroa "uuteen" kitaraan. Nimittäin nuo aloittelijoille suunnatut pakettikitarat ovat usein aika huonoja, ja kitarat kyllä säilyvät hyvin jos niitä pidetään normaalisti.

 

JPQ
Tiistaina, 24. joulukuuta, 2002 - klo 23.33:   
Jon: Minäpäs annan molemille teille soitin aiheiset vinkit.
www.thomann.de ja www.stpaulssound.fi katsokaapa esim. kitara kaman hintoja.

 

Joanna
Torstaina, 26. joulukuuta, 2002 - klo 3.05:   
Janne: Amiga Normaalia? Ei ikinä :)

Sinä päivänä kun siitä tulee normaalia pitää keksiä jotain vielä kipeämpää ajanvietettä. :)

 

JPQ
Torstaina, 26. joulukuuta, 2002 - klo 14.31:   
Joanna: Aivan. Sinä päivänä kun amigan käytöstä tulee normaalia voi ruveta harastamaan vaikka Atareita.;-)
PS: En itse vihaa Atareita.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: