Amstrad CPC:hen adapterilla MSX:n laa...

Saku-foorumi » Vapaa sana » Amstrad CPC:hen adapterilla MSX:n laajennuskortteja « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Keskiviikkona, 13. kesäkuuta, 2018 - klo 14.51:   
Elikkä MSX:n I/O:ta käyttävät laajennuskortit pitäisi olla mahdollista saada toimimaan Amstradissa AMSDAP nimisen adapterin kanssa. Ainakin erilaiset GFX9000 yhteensopivat V9990-näytönohjaimet, Moonsound + muut OPL4-kortit ja mp3-purkukortit. ROM:iin koskevat eivät toimi, kuten esimerkiksi massamuistit.

Adapterissa ideana on yksinkertaisesti vaihtaa pinnijärjestystä ja portti-osoitteet Amstradiin sopivaksi. Myytäväksi tuleva adapteri on kuin jo olemassa oleva Mother X4 (slot expander), jossa ekstrana pari MSX-korttipaikkaa.

AMSDAP:ia kyselin tmtlogic:lta ja ne ohjasivat Prodatronin suuntaan, joka kuulemma niitä alkaa myymään. SymbOS:n kehittäjänä tunnettu henkilö. Löytyy helposti Amstrad-foorumeilta.

Amstradiin on toki tullut myös tämän vuoden alussa ihan natiivi V9990-kortti, mutta sitä ei ole tällä hetkellä saatavana. Valmistaja on Tecnobytes Braziliasta. Samat tyypit tekee myös MSX:lle kaiken näköisiä kortteja.

Infoa AMSDAP:sta: http://www.tmtlogic.com/tmtlogic.com/index.php/umja/msx-cartridge-converters
Jorinaa: http://www.cpcwiki.eu/forum/amstrad-cpc-hardware/amsdap-amstrad-msx-adapter-connecting-any-msx-io-hardware-to-the-cpc/
v9990 toiminnassa: https://www.youtube.com/watch?v=plQf9_7zPSA
MP3sia: https://www.youtube.com/watch?v=3xEyNQA6Weg

Oli hauskoja kommentteja että Prodatron oli vaan vaihtanut MSX-ajurista MP3-purkukortin osoitteet vastaamaan Amstradin vastaavia ja kortti oli herännyt henkiin.

Itselläni on Amstrad 6128+ ja kasa jo olemassa olevia Amstrad-laajennuksia aiemmin mainitussa Mother X4:ssä kiinni. Mainitakseni X-MASS IDE-ohjain, X-MEM -lisämuisti ja M4 board WIFI-kortti jossa on mys sd-kortti massamuistina. Lisäksi MSX:lle on tullut hommattua erilaisia kortteja, joista ainakin pari pitäisi toimia. Joten AMSDAP tarjoaa mukavasti lisäkäyttöä MSX-korteille toisen koneen kanssa. Erityisellä innolla odotan mitä Amstrad:n kanssa häärivät tekevät tuolle V9990 pohjaiselle näytönohjaimelle ja tietenkin OPL4:lle. MSX:llä ei ole ihan hirveästi tullut softaa V9990:lle. Toki muutamia. Vielä USB-hiiriadapteria odotellessa Amstradiin, niin setti olisi sitten valmis.

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Perjantaina, 13. heinäkuuta, 2018 - klo 10.38:   
Nyt niitä on myynnissä. http://www.cpcwiki.eu/forum/amstrad-cpc-hardware/amsdap-amstrad-msx-adapter-connecting-any-msx-io-hardware-to-the-cpc/msg162648/#msg162648

Hintaa 35 euroa + postikulut. Tosin ei tule koneeseen tulevan kaapelin kanssa, joten semmoinen tulee joko omistaa ennestään.

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Tiistaina, 28. elokuuta, 2018 - klo 7.43:   
Tuli tuossa pari-kolme viikkoa sitten testattua tuota AMSDAP42:sta MSX:n V9990 näytönohjainkortin kanssa ja toimi hienosti kunhan muisti antaa lisävirtaa laajennuspalikalle.

Ainoa julkinen softa Amstradille, joka 'näytönohjainta' tukee, on tällä hetkellä robo-demo, jossa pääsee ohjaamaan robottia jossain metsän tapaisessa. Ekassa postissa taitaa olla linkkikin videoon, jossa atätä demotaan.

Samalla vietin yön kolvaillessa uusia johtoja tuohon korttiin. Itselläni on vanhempi versio V9990:sta jossa toki on VGA-liitin, mutta pinnijärjestys on epästandardi. No tuli saatua aikaiseksi OSSC:lle sopiva scart-johto aiempien 8833-II ja vga adapterien rinnalle. Ainakin tuo Brasilialais versio V9990:sta ainakin tukee ainoastaan 15kHz/60Hz näyttötiloja, vanhat videomonitorit on mielestäni parhaita sen kanssa.

Nyt sitten odottelen innolla SymbOS:n Amstrad V9990 versiota ja toki muitakin tuotoksia mitä ihmiset 9990:lle Amstradin kanssa saa aikaan. Pitäisi alkaa itsekin nakuttelemaan koodia v9990:lle, kun se kerran toimii helposti kahdessa eri koneessa.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: