VIC-20 ja kuva telkkariin

Saku-foorumi » Vapaa sana » VIC-20 ja kuva telkkariin « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

jansa
Käyttäjätunnus: jansa

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 3. toukokuuta, 2018 - klo 19.03:   
Tulipa tehtyä todellinen löytö roskiksesta! Nimittäin VIC-20, virtalähde, tv-modulaattori, piuhat, ohjekirjanen ja kaikki tämä alkuperäisessä paketissa styrokseineen päivineen.

Kotona koneeseen piuhat kiinni ja virta päälle, jolloin telkkariin ihan ok kuva, mutta mustavalkoinen. TV:n virittely ei kuvaa värilliseksi muuttanut. Kenelläkään mitään vinkkejä?

En ole vicciä ikinä aiemmin käyttänyt. TV-modulaattorin sijalle voisi ostaa uuden piuhan, mutta mielellään ensin selvittäisi, ettei vika ole itse koneessa.

 

lausvi
Käyttäjätunnus: lausvi

Rekisteröity: 2-2012
Torstaina, 3. toukokuuta, 2018 - klo 19.09:   
Onnittelut löydöstä ja hienoa että VIC pelastui!

Sain kerran itsekin roskislöytönä VIC:in, josta tuli myös alkuun vain mv-kuva (komposiitilla). Videopiirin vieressä koneen sisällä on potikka tai pari (riippuen emolevystä, onko omassasi 2- vai 5-pinninen virtaliitin?) joista yksi liittyy värisignaaliin. Omassani sitä kevyesti koskemalla värit tulivat takaisin, siis kosketushäiriö. (Merkkaa/kuvaa alkuperäinen säätö jos kosket!). Modulaattorin kanssa vastaava voi olla myös modulaattorista kiinni, tai siitä että moderni telkku ei vaan sulata VIC:in vanhahtavaa/epästandardia signaalia.

 

jansa
Käyttäjätunnus: jansa

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 3. toukokuuta, 2018 - klo 22.08:   
Kiitos. Samaan aikaan oli hieno olo löydöstä, mutta toisaalta taas harmitti, että ihmiset heittävät tällaista tavaraa roskiin.

Tämä kone on varmaan uudempia viccejä eli ei ole 2-pinnistä virtaliitintä ja sarjanumerokin aika iso 278919. Pitää viikonloppuna tutkia koneen sisuksia tarkemmin ja koittaa jollain toisellakin telkkarilla.

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Maanantaina, 7. toukokuuta, 2018 - klo 18.42:   
Viceihin on melko helppo modata s-video ulostulo. Jos konetta haluaa ylipäätään modata. Itselläni toinen on ihan komposiitilla ja toinen s-videolla.

Ohjeet: http://sleepingelephant.com/denial/wiki/index.php?title=S-Video_output

 

jansa
Käyttäjätunnus: jansa

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 2. kesäkuuta, 2018 - klo 21.54:   
Vicin mustavalkokuva sitten selvisi. Itse koneessa ei ollut mitään vialla vaan syypää oli tosiaan televisio. Tilasin Vicille (ja samaa piuhaahan voi käyttää C64:ssa) komposiittikaapelin, mutta kuva pysyi sitkeästi mustavalkoisena.

Tämän jälkeen kävin käsiksi potikoihin. Tämä Vic on uudempia malleja eli siinä on cost reduced emo, jossa on yksi potikka, jota säädellä. Sitä säätämällä kuvaa sai vaaleammaksi tai tummemmaksi, mutta värejä ei tullut.

Tässä vaiheessa aloin jo epäillä, että koneessa on jotain oikeasti rikki ja se ehkä siksi oli roskiin heitettykin. Vanhemmat asuvat suht lähellä ja aattelin kuitenkin vielä kokeilla heidän telkkarillaan. Yllättäen siellä Vic antoikin hyvän värikuvan sekä modulaatorilla että komposiitikaapelilla! Heillä itse asiassa on hieman uudempi telkkari kuin itsellä. Oma littuni on kymmenenvuotias Sony ja heillä ehkä 8-vuotias Philips.

Seuraavaksi pitää jotain softaa hankkia, että pääsee alkuruutua pidemmälle kokeilemaan :-)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: