"Commodore 64 - Tasavallan tietokone"...

Saku-foorumi » Vapaa sana » "Commodore 64 - Tasavallan tietokone" -kirja « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Sunnuntaina, 18. joulukuuta, 2016 - klo 20.29:   
Juho Kuorikoskelta (Sinivalkoinen pelikirja, Suuret seikkailupelit, X-COM - Tietokonepelien klassikot) on tulossa uusi "Commodore 64 - Tasavallan tietokone" -kirja, jonka joukkorahoitukseen voi osallistua osoitteessa:
https://mesenaatti.me/campaign/?id=317#single/view

 

Tero S.
Käyttäjätunnus: protek

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 19. joulukuuta, 2016 - klo 12.28:   
Osallistuttu.

 

jansa
Käyttäjätunnus: jansa

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 12. lokakuuta, 2017 - klo 21.15:   
Kirjan toimitukset ovat alkaneet ja osa on kirjan jo saanutkin. Oma kappale ilmeisesti vielä matkalla. Toivottavasti tulisi huomenna, että olisi viikonlopuksi luettavaa :-)

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Perjantaina, 13. lokakuuta, 2017 - klo 21.12:   
Mulle tuli eilen, mutta en ole ehtinyt lukea vielä. Ulkoasu näyttää kuitenkin hyvältä ja pikaselailulla Amiga mainitaan melkein joka aukeamalla, joten hyvältä vaikuttaa ;) Pienenä asiavirheenä pisti joystick-boksissa silmään, että TAC-2:ssa olisi jotain mikrokytkimiä... ja jotain muuta pientä epätarkkuutta joissain faktoissa, mutta eipä se varmaankaan kokonaisuuteen vaikuta sinällään.

 

jansa
Käyttäjätunnus: jansa

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 14. lokakuuta, 2017 - klo 14.09:   
Oma kappaleeni saapui kanssa sopivasti viikonlopuksi. Ihan hyvältä näytti. Värikuvia olisi voinut olla enemmänkin, mutta eipä tuo niin haittaa.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Maanantaina, 16. lokakuuta, 2017 - klo 20.10:   
Haastatteluvideo kirjan julkaisutapahtumasta Zoopartyiltä:
https://www.youtube.com/watch?v=shW63fj0Nh4

 

jon
Käyttäjätunnus: jon

Rekisteröity: 7-2012
Lauantaina, 4. marraskuuta, 2017 - klo 11.56:   
Hyvä, laadukkaasti tuotettu kirja. Haastattelut mielenkiintoisia. Jos nyt pitää huonoja puolia hakea, niin värikuvia olisi tosiaan voinut olla lisää. Kuusnepahehkutus oli myös melko kritiikitöntä - itse en kaikkea allekirjoittaisi mutta en aloita konesotaa tässä ketjussa :-)

4/5.

Ps. mielellään näkisi myös yleisemmän teoksen 80-luvun kotitietokoneista, liekö muita kiinnostuneita?

 

jansa
Käyttäjätunnus: jansa

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 4. marraskuuta, 2017 - klo 15.26:   
Kirja tuli lukaistua heti kun sen käsiin sai. Aika vähän missään tuntunut olleen siitä keskustelua, vaikka Saku-foorumilaisiakin nimeltä siinä useampi mainitaan. Amigasta oli paljon juttua.

Plussat ja miinukset

+ Ensimmäistä kertaa sai lukea PCI-Datan ja Commodoren historiasta Suomessa. En ainakaan muista, että aiemmin olisi ehkä jotain muutaman sivun juttua pidempään tekstiin törmännyt.

+ Kirja oli ehkä jopa parempi kuin odotin. Jotkut aikaisemmat Kuorikosken kirjoitukset eivät ole aina ihan vakuuttaneet.

- Kansi häiritsee todella pahasti. Ihmettelin heti, mikä epämääräinen mötikkä telkkarin oikeassa alareunassa on. Kuvaliitteestähän sitten selvisi, että kuva on otettu Taistelevat metsot -mainoksesta. Pikkaisen olisi nyt kyllä kaivannut kuvankäsittelyä (ja voisihan se kuuslankku nyt olla virrat päällä siinä kuvassa...).

- PCI-Datan (ja Toptronicsin) lisäksi olisin kaivannut enemmän muidenkin maahantuojien ja myyjien ajatuksia, esim Triosoft, Komentokeskus ja Commodore Finland mainittiin vain ohimennen.

- Jonkin verran toistoa, mikä paikoin ärsytti. Yhtenä esimerkkinä vaikkapa sivulla 132 "Vuonna 2000 poisnukkunut Tapaninmäki oli..." ja heti sivulla 134 "Jukka Tapaninmäki menehtyi vuosituhannen vaihduttua".

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: