Kävipä jännän juttu viallissen c64 ke...

Saku-foorumi » Vapaa sana » Viestit 2014 » Kävipä jännän juttu viallissen c64 kernalin kera « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Perjantaina, 21. marraskuuta, 2014 - klo 14.49:   
Sain kolvailu ja korjaus palkaksi viallisen c64:n. Josta sitten löysin vahingossa ongelman syyn. :-)

Ongelmana oli että kone näytti vaan mustaa ruutua. Mittailin jänneitteitä ja näyttivät olevan kunnossa. Sit aloin heilutteleen ja tunnusteleen piirejä ja niiden lämpötiloa. Ei mitään eloa.

Tuli vuoroon levyaseman testaus. Jos levyaseman saa hyrähtämään niin vika on näyttö puolessa. No aamu kahden maissa pistin Ultimate1541-II:sen kiinni ja käynnistin koneen. jostain syystä painoin menu näppäintä kortista ja u1541:sen menu tuli ruutuun, mutta mitään ei tapahtunut näppiksestä.

Aloin epäilemään että basic, kernal tai charrom:n kanssa on jotain ongelmaa. Irrotin basic-piirin ja sama juttu edelleen. Irrotin kernal-piirin ja alkoi näppäimistö pelaamaan. No pistin basicin takaisin ja näpäpimistö pelasi edelleen. Vaikutti jo lupaavalta.

Vähän aikaa pääätäni raavittua tajusin että u1541-II:sen kanssa voi kernalin ladata SD-kortilta. Pikaisesti kernal sd-kortille ja menusta oikea kernal tiedosto ja kone lähti toimimaan.

Nyt pitää vika vielä paikantaa tarkemmin. Onko kyse piiristä vai kernalille menevistä vedoista. Onneksi on toinen c64 jonka kanssa testata kernal ristiin. Basic-piirin yhden jalan alaosakin jäi kantaan, kun se oli tungettu sinne huonosti. Onneksi ei kokonaan. Siihen saa sentään uuden jalankorvikkeen kolvattua. Kannat varmaankin voisin niihin vaihtaa joka tapauksessa.

Normaalisti olisin testannut konetta ihan tavallisen levyaseman kanssa. Joskus on jotain hyötyä tehdä asioita puolinukuksissa. Yleensä ei.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: