Virhetilanteet

Virhetilanteet

Seuraavassa on lista yleisimmistä virhetilanteista ja ratkaisuista niihin.

Ongelmat

Viestini ei näy

Jos olet painanut selaimesi edellinen/back-nappia useita kertoja viestin lisäyksen jälkeen, sivu jonka näet on sivu sellaisena kun se oli ennen viestisi lisäystä. Käytä ilmoitustaulun yläreunassa olevia navigointilinkkejä välttäksesi tämän ongelman.

Jos ongelmat jatkuvat, lukee selaimesi sivua omasta cache-muististaa sen sijaan, että lataisi sivun uudestaan. Ratkaistaksesi ongelman aseta selaimesi tarkastamaan sivu joka latauksella seuraavasti:

Voit myös ladata kehyksen tiedot uudestaan käyttämällä selaimen komentoja. Tämä ei siis tarkoita Päivitä / Reload näppäimen painamista (katso seuraava ongelma).

Kun painan selaimeni "Päivitä/Reload" nappia, joudun etusivulle

Tämä tapahtuu sen vuoksi että selain lataa koko dokumentin uudestaan (siis sen joka näkyy "Osoite" kentässä) kun Päivitä / Reload nappia painetaan. Tässä dokumentissa on koodit jotka määräävät kehyksistä -- ja siksi se lataa etusivun oikean puoleiseen kehykseen. Jos halua ladata uudelleen vain tietyn kehyksen, käytä "Refresh" komentoa ( Netscapessa, valitse selaimen View valikko ja siitä vaihtoehto "Reload Frame"; Internet Explorerissa, näpäytä hiiren kakkospainikkeella kehystä ja valitse "Refresh").

Muotoilukomentoni eivät toimi

Luultavasti olet tehnyt jonkin seuraavista virheistä:

Tekstinlisäyskentät tyhjenevät kun muutan ikkunan kokoa

Tämä on ominaisuus (tai virhe) joissain selaimissa. Vältät tämän ongelman kun et muuta ikkunan kokoa silloin kun täytät tekstikenttää.

Tekstinlisäyskentät tyhjenevät kun käytän selaimen edellinen/back-nappia

Tämä on ominaisuus (tai virhe) Internet Explorerissa. Useimmat sivut säilyttävät tiedot vaikka tapahtuisikin virhe. Ei kannata kuitenkaan käyttää selaimen edellinen/back nappia silloin kun sinulle näytetään lomake jossa voit korjata virheesi.

Tekstinlisäyskentäteivät sovi kokonaan ruudulle

Valitettavasti tekstikenttien kokoa ei voi muuttaa niin että ne sopisivat kaikille näytöille. Yksi vaihtoehto on vetää vasemman ja oikean kehyksen välistä jakajaa siten että tekstikenttä sopii ruudulle. Toinen vaihtehto on muuttaa näyttösi asetuksia siten että näet 800 x 600 kokoisen tai suuremman ikkunan. Varoitus: Jos muutat kehyksen kokoa, kaikki teksti tekstilisäyskentissä häviää, ja se täytyy syöttää uudelleen.

Jotkin linkit johtavat "not found" viestiin

Moderaattorit voivat lisätä linkkejä jotka näyttävät keskustelunaiheilta, mutta johtavatkin ilmoitustaulun ulkopuolelle. Myösin kaikki viestit voivat sisältää linkkejä ilmoitustaulun ulkopuolelle. Jos linkit on syötetty väärin tai sivu on poistettu, saat virheilmoituksen. Ota tällöin yhteyttä moderaattoriin, ja kerro asiasta (muista keroa missä linkki on). Moderaattori voi sitten korjata tai poistaa linkin.

Kuvat eivät näy oikein

Koska ilmoitustaulu tukee kuvien ja piirroskuvien näyttöä, ovat ne sallittuja sivuilla. Jos selaimestasi on kuvien lataus pois päältä, näet tyhjiä neliöitä siinä missä kuvien pitäisi olla. Nähdäksesi kuvat, laita automaattinen kuvien lataus päälle, tai näpäytä "Load Images" nappia Netscapessa. Internet Explorerissa kuvien latautumista kontrolloidaan kohdassa options, johon pääse valikon kohdasta "View"

Jos kuvat eivät edelleenkään näy oikein, ota yhteyttä moderaattoriin.

Värit eivät näy oiken ruudulla

Jos näyttösi näyttää vain 16 väriä, saattavat värit vaikuttaa oudoilta. Lisää värien määrää 256 tai 16.8 miljoonaan jos mahdollista.

Outoja merkkejä ruudulla

Riippuen selaimestasi ja käyttöjärjestelmästäsi saattavat jotkut merkit ja muotoilut näkyä väärin ruudullasi. Tämä tapahtuu varsinkin selaimilla jotka ovat vanhempia kuin Netscape Navigator 3.0 ja Microsoft Internet Explorer 3.0. Jotkut fontit kuuluvat Windows-käyttöjärjestelmään, ja eivät näy oikein muissa järjestelmissä.

Tekstinlisäyskentät eivät näy oikein

Netscape Communicator 4:ssa on virhe joka estää tekstinlisäyskenttien näkymisen oikein joissain tapauksissa. Klikkaa hiirellä "Lisää viesti" viivan alla. Jos siinä kohti on tekstinlisäyskenttä, saat kursorin. Muuten voit käyttää sivun yläosassa olevia navigointilinkkejä päästäksesi sivun verran taaksepöin, ja sitten takaisin tekstinlisäyskenttään.
Copyright © 2002, DiscusWare, LLC, all rights reserved
Kääntäjä / Translated into finnish by Vesa Murto, vesa.murto@iki.fi