Alkuun pääsy

Alkuun pääsy

Tervetuloa tälle keskustelualueelle! Tämä sivu antaa sinulle perustiedot, että voit käyttää keskustelualuetta tehokkaasti. Jos sinulla on ongelmia alueen käytön kanssa, ota yhteyttä moderaattoreihin jotka löydät päävalikon kohdasta Yhteys.

Viestien lukeminen ja lisääminen

Kuka tahansa jolla on WWW-yhteys voi lukea viestejä tällä keskustelualueella. Pääset lukemaan keskusteluja kun näpäytät haluamaasi aihealuetta aihelistasta. Takaisin pääset käyttämällä sivun yläosassa olevia navigointilinkkejä.

Keskusteluihin osallistuminen Jos haluat lisätä viestin olemassa olevaan keskusteluun, näpäytä "Lisää viesti" nappia sivun lopussa. Voit käyttää jokomuotoilukomentoja tai normaaleja HTML-komentoja viestisi muotoiluun. Mikäli aiheen moderaattori on niin halunnut, saattaa viestin lisääminen vaatia käyttäjäksi rekisteröitymisen (käyttäjätunnus ja salasana). Joillakin alueilla on myös käytössä vapaa viestien lisääminen. Seuraa sivun ohjeita antaaksesi tarvittavat tiedot viestin lisäämiseksi.

Jos "Luo uusi keskustelunaihe"-nappi on näkyvillä, voi näpäyttää sitä ja aloittaa uuden aiheen. Tämä toimenpide lisää uuden keskustelunaiheen alueelle jolla näpäytit nappia. Sinun on myös kirjoitettava ensimmäinen viesti alueelle. Kun olet antanut uudelle aiheelle otsikon, lue annetut ohjeet siitä kuinka lisäät tekstin ensimmäiseen viestiin.

Haku keskustelualueelta

Voit etsiä viestejä tältä keskustelualueelta lisäysajankohdan (Uudet viestit haku) tai tekstin perusteella (Haku hakusanalla). Molemmat tavat mahdollistavat sinua kiinnostavien viestien helpon etsimisen.

Etsiäksesi uusia viestejä, näpäytä Uudet viestit linkkiä päävalikossa. Jos olet rekisteröitynyt käyttäjäksi, niin voit antaa käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ja hakuohjelma kertoo mitkä viestit on lisätty edellisen käyntisi jälkeen. Jos et ole rekisteröitynyt, voit käyttää muita vaihtoehtoja etsiäksesi uusia viestejä. Tänään ja Viikon aikana vaihtoehdot päävalikossa antavat saman tuloksen kuin haku "Uusia viestejä viimeisen 1 päivän aikana" tai "viimeisen 7 päivän aikana".

Hakeaksesi viestejä hakusanan avulla, näpäytä Haku linkkiä päävalikossa. Sen jälkeen voit antaa haluamasi hakusanat. Sivulla on myös lisäohjeita haun suorittamiseksi. Kun olet suorittanut haun, voit näpäyttää linkkejä päästäksesi kyseiselle sivulle.

Rekisteröityminen käyttäjäksi

Rekisteröityminen käyttäjäksi antaa seuraavat edut:

Voit rekisteröityä foorumin käyttäjäksi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen moderaattori@saku.bbs.fi tai täyttämällä kaavakkeen rekisteröintisivulla.

Ilmoita viestissä seuraavat asiat:

Rekisteröityneet käyttäjät pääsevät muuttamaan asetuksiaan vasemman laidan valikon kautta kohdasta Lisätoiminnot/Käyttäjäprofiili.

Mistä saan lisätietoa

Lisätietoa tämän keskutelualueen käytöstä löydät päävalikon linkeistä Muotoilu ja Virhetilanteet. Jos sinulla on muita kysymyksiä, voit saada niihin vastauksia kysymällä sopivassa kesustelualueen ryhmässä. Voit myös ottaa yhteyttä moderaattoreihin joiden yhteytiedot löydät päävalikon linkistä Yhteys.

Säännöt ja "Netiketti"

Kun kirjoitat viestejä, käyttäydy kuin olisit kasvotusten jonkun kanssa. Loukkauksia ja henkilökohtaisia hyökkäyksiä ei suvaita. Voit halutessasi olla vahvastikin eri mieltä muiden kanssa, mutta muista silti kunnioittaa näitä henkilöitä ja heidän mielipiteitään. On suuri rikkaus että meillä on erilaisia mielipiteitä asioista. Muista myös että viesteissä esiintyvät mielipiteet ovat kirjoittajien, eivät moderaattorieden tai keskustelualueen ylläpitäjän.


Copyright © 2002, DiscusWare, LLC, all rights reserved
Kääntäjä / Translated into finnish by Vesa Murto, vesa.murto@iki.fi