Päivän namupalat
hakemistoon

NewView

18.5.98 - Simo Koivukoski

(kuva)

NewView on kuvien ja animaatioiden katseluohjelma, joka käyttää datatypejä kuvien avaamiseen. NewView tarjoaa kuitenkin enemmän mitä tämän kaltaiselta ohjelmalta voisi odottaa. Jos olet asentanut GIF-, CDXL-, MPEG-, jne. datatypet, niin NewViewin avulla voit katsoa myös näissä formaateissa olevat animaatiot. Animaatioita voit ohjailla näppäimistöltä seuraavasti: P-näppäin käynnistää, S-näppäin pysäyttää ja B-näppäin on pause. Myös AkPPC-datatypet toimivat loistavasti avaten todella nopeasti kuvat ja 24-bittiset kuvat aukeavat Picasso IV:n näytöille.

Käynnistettäessä WB:stä voit asetella tooltypejä tai Shellistä optioita. Ominaisuuksia: STARTDIR, jolla määräät aloitushakemiston. APICON avaa NewViewille appiconin Workbench-ruutuun, jota klikkaamalla voit avata NewViewin tai siirtyä sen screenille. Pudottamlla appiconiin kuvan NewView avaa sen. CLIPBOARD-optiolla voit ladata clipboardissa olevan kuvan. APPMENU:lla saat lisättyä NewViewin Workbenchin valikkoon ja FILE-optiolla voit määrätä jonkun tietyn kuvan suoraan avattavaksi antamalla sen nimen hakemistopolkuineen. Jos FILE-optiota ei ole, niin NewView avaa ASL-filerequesterin. Voit valita useampia kuvia ja return-näppäin näyttää aina seuraavan.

NewViewillä pystyt myös tallentamaan avatun kuvan tai osan siitä! Rajaaminen osaan tapahtuu valikon kautta valitsemalla Select ja vetämällä haluttu kohta hiirellä laatikkoon (Deselect peruu). Save tallentaa kuvan 2-24-bittiseksi IFF-kuvaksi riippuen alkuperästä. Animaatioista ei voi rajata tallennettavaa aluetta.

NewView on freewarea ja vaatii vähintään AmigaOS 3.x:n sekä datatypet katsottaville kuville.