Päivän namupalat
hakemistoon

ANetGUI

16.12.97 - Jari Karjalainen

Aminet on pullollaan tiedostoja. Niinpä jotain tiettyä tiedostoa etsiessä täytyy turvautua Aminetin hakupalveluun tai Aminet Queryyn. Nämä luonnollisesti toimivat vain kun olet yhteydessä Internetiin, joten jos etsittävää on paljon, kuluu aikaa ja aika on rahaa. Etsi siis tiedostot jo ennen kuin menet Aminetiin!

(kuva)

ANetGUI on apuohjelma Aminetin tiedostojen selailuun ja etsimiseen offlinena. Tiedot tiedostoista sijaitsevat siis omalla koneellasi, joten voit selailla Aminetin tiedostojen tarjontaa milloin haluat. Ja hakusanalla etsiminen on todella nopea.

ANetGUIlla voidaan selata ja etsiä myös Aminet CD:ltä.

ANetGUIlla on helppo merkitä tiedostoja myöhempää hakua varten. Kun sitten olet yhteydessä Internetiin, ANetGUI hakee FTP:n kautta valitsemasi tiedostot. Tiedostojen hakuun käytetään joko AmFTP:tä tai FTPMountia. Jälkimmäinen on mielekkäämpi käyttää ANetGUIn kanssa.

(kuva)

(kuva)

ANetGUIn käyttöönotto vaatii Aminetin INDEX-tiedoston, mutta tiedostoja voidaan etsiä myös Aminet CD:ltä. INDEX-tiedostossa on kaikki Aminetin tiedostot, joten se on kooltaan suuri, tällä hetkellä pakkaamattomana 3.5 Mt. Mutta onneksi INDEXiä ei tarvitse hakea kuin yhden kerran. Tietokantaa päivitetään hakemalla RECENT-tiedosto esim. parin viikon välein.

ANetGUI käsittelee INDEX-tiedoston todella nopeasti. Esim. vastaavanlainen ohjelma nimeltä Ax hinkkaa INDEXin kanssa pahimmillaan kymmeniä minutteja, ANetGUIn selvitessä minuutissa. Joten voit uskoa että päivittäminen RECENT-tiedostolla ei kauaa vie. Juuri tähän ANetGUIssa ensiksi ihastuin.

ANetGUI on freewarea ja vaatii AmigaOS 2.0:n, MUI 3.1:n tai uudemmat, Aminetin INDEX-tiedoston ja jatkossa päivittämistä varten RECENT-tiedoston.

ANetGUIn kanssa työskentely helpottuu entisestään jos käytössä on AmigaOS 3, sekä RexxMast ja MountFTP ovat käynnissä.