Päivän namupalat
hakemistoon

DiskSalv

15.12.97 - Simo Koivukoski

(kuva)

Eiih! Levyke työntää vain virheilmoituksia näyttöön ja monien tuntien työt ovat hukassa. Nyt tarvitaan kunnollista pelastajaa, DiskSalvia!

DiskSalvin tekijällä, PIOS Technologyn varajohtajalla, Dave Hayniellä riittää Amiga-tuntemusta, sillä hän oli Commodoren hardware-insinöörinä C128-projektissa niihin aikoihin kun Commodore osti Amigan. Dave aloitti Amigan käytön 1985, heti kun hän sai ensimmäisen käsiinsä. Amigaa hän on ohjelmoinnut 1986 alkaen. Dave Haynie oli Commodore-Amigan pääinsinöörinä A2000:n suunnittelussa ja monessa muussa projektissa (A2630, Nyx, jne..., sekä A3000/4000:n suunnitelleen insinöörityöryhmän johtava jäsen.

(kuva)

DiskSalvissa on seitsämän päätoimintoa. Salvage on oletusvalintana. Salvage tekee kaiken mahdollisen palauttaakseen mitä levyltä löytyy. Undelete palauttaa deletellä poistettjua tiedostoja, tai sen mitä niistä on jäljellä. Repair korjaa levyltä löytyviä virheitä. Ennen tämän moodin valitsemista on syytä olla varmuuskopio kohteesta tai Salvage moodilla palautettu kaikki mahdollinen ensin. Unformat palauttaa tiedot takaisin vain jos formatointi on tehty quick format -tilassa. Check tutkii levykkeen läpi, kuitenkaan korjaamatta mahdollisesti löytyviä vikoja. Backup tekee helposti varmuuskopiot. Cleanup siivoaa levykkeen poistetuista tiedostoista, jne. Tämä nopeuttaa DiskSalvin Salvage- ja Undelete-moodeja. Tarvittaessa Undeleteä kannattaa käyttää ennen Cleanupin käyttöä.

Kolmosversiosta mentäessä DiskSalv 4:seen on lisää tullut mm. tuki Ami-FileSafe (AFS) -partitioille. Vioittuneen partition file systeemin Best-Guess -tunnistamista on parannettu paljolti. Gadgetien toimminnoista saa nyt online-avun DiskSalv-ikkunan alareunaan. Fix-in-place-algoritmeja on paranneltu - nyt ohjelma pystyy selvittämään ongelmia, jotka aiemmin olisivat jääneet korjaamatta.

DiskSalv kakkosesta, eli shareware-versiosta kolmosversioon uutta on mm. täydellinen tuki AmigaOS 2.1:lle. Device listing -rutiinia on päivitetty toimimaan myös NFS volume -tyylisten laitteiden kanssa. Pinon ja muistin kulutus on pienentynyt. Output-ikkunan tulostusta on korjattu. Fix-in-place-rutiinin block referenceä on parannettu. Best-Guess-analyysistä on korjattu bugeja. Input-ikkuna on saannut paremman tuen NON-DOS-deviceille.

DiskSalv 4 on kaupallinen ja vaatii vähintään AmigaOS 2.04:n. DiskSalv 2 on sharewarea ja vaatii AmigaOS 1.x:n tai uudemman.