Hullunmyllyssä
hakemistoon

18.2.1998 - Viimekuukaudet ovat olleet melkoista hullunmyllyä Sakun kulissien takana. Joulun alla kasattiin kuumeisesti joululevykettä: ideoitiin, valokuvattiin, kirjoitettiin, sävellettiin, organisoitiin osoitetietokantaa, pakattiin, postitettiin. Eräänä päivänä ennen aattoa jäsenten postiluukusta kolahtanut tervehdyslevyke ei syntynyt hetkessä.

Joulunalusaika oli kuitenkin vasta verryttelyä, todellinen pyöritys lähti liikkeelle vuodenvaihteessa. Ensinnäkin lupauduimme mukaan Valkeakoskelle Bitit & Webit -tapahtumaan, minkä innoittamana aloimme kasaamaan Sakun historiaa Valkeakoskella julkaistavalle rompulle. Ryhdyimme kaivelemaan pölyttyneitä arkistojamme etsien arvokkaita muistoja kuluneelta viideltä vuodelta. Samaan aikaan piti aloittaa koostamaan Sakun seuraavaa numeroa, huolehtia yhdistyksen Amiga-julisteen tilaamisesta Saksasta ja pitää kotisivujen päivittäiset namupalat aikataulussa.

Niin, ja sitten on se Saku 98. Tammikuussa hallituksen kokouksessa päätimme kutsua Petro Tyschtschenkon kunniavieraaksemme ja soppa oli valmis: yhteydet Amiga Internationalin suuntaan, tilanvaraukset ja tapahtumapäivän vaihtaminen, suomalaisten Amiga-firmojen kutsuminen, erilaisten lupien hankkiminen ja selvittäminen (Teosto, Gramex, poliisi), ohjelmanumeroiden kehittäminen, Saku 98 -levykkeen työstäminen, järjestysmiesten haaliminen, hotellivaraukset ja vierailujärjestelyt, mainostaminen ja mediayhteydet.

Kiirettä on pitänyt ja suurimmat ponnistelut ovat vielä edessä. Onneksi tulokset häämöttävät jo: Saku #24 julkaistaan 1. maaliskuuta, 8. maaliskuuta esitellään Saku-romppu Bitit & Webit -tapahtumassa ja kuukausi huipentuu 28. päivä Saku 98:n merkeissä Vantaan Heurekassa.

Pian on siis aika nauttia työn hedelmistä.

Terveisin,

Janne Sirén