Vielä kerran, pojat
hakemistoon

2.8.1998 - Tietokonemaailmassa lausahdus "vielä kaksi viikkoa" on tullut liiankin tutuksi. Yleensä se tarkoittaa mitä vain parista viikosta muutamaan kuukauteen. Ei siis kovin paha rasti. Mutta kun firma sanoo että "vielä kaksi vuotta", menee kovallakin jätkällä (tai tytöllä) helposti pala kurkkuun.

Ja esitellessään tulevaisuuden suunnitelmansa muutama kuukausi sitten Lontoon World of Amiga -messuilla Amiga Inc. teki juuri näin. Käytännössä meille kerrottiin että uusi Amiga tulee kyllä, kunhan odottelette ensin sellaiset kaksi vuotta. Ei kaksi viikkoa, ei kuusi kuukautta, vaan kaksi vuotta. Kaksi vuotta.

Tätäkö me olimme odottaneet? Commodore meni konkurssiin neljä vuotta sitten ja meille kerrotaan että vielä pitäisi jaksaa odottaa kaksi lisää? Ei toki. Tätä me emme olisi halunneet kuulla, olihan meitä pyydetty odottamaan vaikka kuinka kauan. Kukapa meistä ei olisi pohjimmiltaan halunnut kuulla että uusi super-Amiga on valmis, maksaa kympin ja niitä saa Stockmannilta.

Odottelu tuli jälleen puheeksi pohtiessamme yhdistyksen hallituksen kesken syksylle 1999 kaavaillun Saku 99 -tapahtuman mielekkyyttä. Onko järkevää alkaa panostamaan suureen tapahtumaan yli vuotta aikaisemmin kun Amigan tilanteesta vuoden päästä ei ole mitään tietoa? Tulimme hyvin nopeasti asiasta yhteisymmärrykseen: "Tottakai."

Amiga-maailmassa tapahtuu nyt monessa mielessä enemmän kuin aikoihin. Amiga on Amiga Inc:n kunnianhimoisten suunnitelmien valossa saanut paljon aikaisempaa enemmän mainstream-julkisuutta ja tulevaisuudessa häämöttää selvä päämäärä. Samalla kun kehitysosasto keskittyy luomaan seuraavan polven laitteita, markkinointijaos rakentaa uusia levityskanavia ja lisensoi olemassaolevaa teknologiaa kolmansille osapuolille. Puhumattakaan siitä mitä nämä kolmannet osapuolet tekevät.

Joten, ei tässä tarvitse ainakaan valitella mielenkiintoisen jonotusmusiikin puutetta. Kun olemme odottaneet vuoroamme jo näin kauan, jaksamme kyllä yrittää vielä kerran.

Terveisin,

Janne Sirén